Deze 12 portretten mogen niet ontbreken in een bevindelijke slaapkamer

We wisten het wel. U durfde zich er niet toe te rekenen, tot die kring der mannenbroeders wier leven getekend werd in het geven van kritiek op 12 mensen die je moet bashen om echt bevindelijk te zijn. Gelukkig hebben we ook voor u een handreiking. Niets is heerlijker om ’s avonds, nadat u in het zweet uws aanschijns uw brood verdiend heeft met uw inhalige arbeid, te ruste te gaan met het beeld van deze eikenbomen op uw netvlies. Dat ze u maar tot een voorbeeld van navolging moge strekken.

 1. G.P.P. Burggraaf

Er kan er maar één de onbetwiste nummer 1 zijn. Het begon allemaal veel te soft met Wiebe Wevers, maar onze broeder heeft door schaamt’ en schand’ zijn lesje geleerd. Nog nimmer hebben singuliere gaven zo gewoekerd. Laat de vlaswiek maar roken!

 1. Ds. A. Verschuure

We weten niet zo goed of deze man zich thuis zal voelen aan uw muur, de berichten hierover lijken elkaar tegen te spreken. Echter, wij zetten de wissel om in zijn voordeel. Zorg wel dat u een authentiek portret in handen krijgt, want een herzien portret is bijna nog erger dan een vloek op het voetbalveld.

Uit de ochtenddienst van GG Genemuiden, 3 september 2023
 1. S.A. Top

Deze broeder timmert wat ons betreft hard aan zijn akker, maar verdient toch echt wat meer aandacht. Linzen zijn overigens extra lekker na toevoeging van wat goddeloze, geesteloze, sodomitische peper. Klein minpuntje, deze man publiceert op zondag. Dat het hem maar tot schuld mag worden.

 1. D.J. Kleen

Het weerleggen van dwalingen is een schone taak waarvan broeder Kleen zich de afgelopen jaren bijzonder goed gekweten heeft. Hang deze man vooral gebroederlijk naast onze nummer 3!

 1. Ds. A. Moerkerken

De onvolprezen koning van de (misver)standenleer! De combinatie standen en slaapkamer vinden wij eerlijk gezegd wel wat dubieus, dus wellicht is dit portret beter geschikt voor uw woonkamer. Gebruik vooral geen blauw draad als ophangmateriaal.

 1. Ds. J.D. Heikamp

Dit portret is een absolute aanwinst voor uw muur als u niet gezondigd hebt door op de ChristenUnie of PvdD te stemmen. En Laat u vooral niet verleiden door een valse vertaling!

 1. Ds. A. Schultink

Deze man gaat al even mee, hij nam het vorig jaar zelfs op tegen de tweelingbroer van Arminius. Dan verdien je dus echt een lintje! En een zwart-wit portret!

 1. Ds. A.C. Uitslag

De beste voetballer van de biblebelt, een coronacriticus en een fervent hater van mannelijk machogedrag verenigd één portret. Dat zullen weinig mensen hem nadoen.

 1. Dr. P. de Vries

Deze man weet wat het is om klappen te incasseren. Als geen ander wist hij de linkse rakkers van de seculiere VU tegen de haren in te strijken. Dat hij daar niet meer te handhaven bleek, pleit volledig in zijn voordeel!

 1. Ds. F. Mallan

We geven het grif toe, dit is wel een beetje goedkoop scoren, maar Van alle mensen op deze lijst is een portret van Mallan waarschijnlijk het beste te krijgen.

 1. Dr. M. Klaassen

Zij hebben Cocky, wij hebben Maarten. Klaassen kent zijn klassiekers. Je bent pas een échte evangelie heraut als je je toehoorders weet te boeien met de geschiedenis van de bikini. Seksuele opvoeding begint tenslotte in de kerk.

 1. Ds. M. van Sligtenhorst

Buiten Haaften, Poederoijen, Achterberg en Nieuwleusen had tot vorige week nog nooit iemand van deze broeder gehoord, maar dankzij – hoe kan het ook anders, Cvandaag staat deze dominee met stip op de polemische kaart! Hij wist in één artikel al drie schurken van onze bashlijst midden in het hart te treffen. Bovendien dient terechte kritiek op de coronaduivels te worden ingelijst!

3 reacties

 1. Zeer leerzaam artikel! Ik ga ruimte maken in mijn slaapkamer!

  ps; jullie worden steeds beter, gaat in de richting van de fameuze “Dwaze Schare”!

 2. Bij mij portretten in de uitverkoop!

  5 portretten ds. Verschuure voor €25
  10 portretten ds. Verschuure voor €45
  5 portretten ds. Schultink voor €20
  10 portretten ds. Schultink voor €35

  Wie ‘t eerst komt, wie ‘t eerst maal. (Maar de armen van geest hebben voorrang.)

 3. Heerlijk, zo’n lijstje van bevindelijke heiligen-in-de-dop. Want zo mogen we deze mensen toch wel kwalificeren. Hoewel, heiligen? In de Rooms-Katholieke Kerk kunnen alleen dooie mensen heilig verklaard worden. Wat betreft kwalificeert (als ik me niet vergis) alleen ds. Mallan, alias Malle Jan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *