12 mensen die je moet bashen om echt bevindelijk te zijn

Ben jij – of ik moet zeggen: bent u – de nieuwe G.P.P. Burggraaf? Gaat u prat op uw eigen bevindelijkheid? Wordt de enige ware Schriftleer alleen nog door u verkondigd? Zijn er geen betere bekeerlingen dan u, maar weet u anderen ervan te overtuigen dat u slechts een schamel radertje in het grote klokwerk van ‘t Koninkrijk mag wezen? Kunt u voor een groot publiek op commando om uw zonden wenen? Schuwt u complottheorieën niet? En het belangrijkste: bent u een man? 

Heeft u elk van bovenstaande vragen met ‘ja’ beantwoord? Wauw! Zo’n rijzende ster als u moet schitteren in uitwendige ellendekennis. De Kanaän Courant wil u daarbij van dienst zijn. Hier voor u: 12 mensen die je moet bashen om echt bevindelijk te zijn. Verzamelt u ze allemaal?

 1. Dr. G.A. van den Brink 

Het evangelie in grootletter? Een hellend vlak! 

 1. Prof. dr. Arnold Huijgen

Deze naam behoeft eigenlijk geen toelichting. Vuile Maria-devoot!

 1. De paus

Maakt niet uit welke. Zit er überhaupt verschil in? Dé paus is dé antichrist. Dat hij steeds de Bijbel predikt is een afleidingsmanoeuvre. 

 1. Almatine Leene

Zij heeft de GKv verpest. En eerlijk: het was daar al niet zo best. Sowieso moet je eigenlijk elke vrouwelijke theoloog met zwijgteksten om de oren slaan.

 1. Prof. dr. Stefan Paas

Neêrlandsch’ knuffeltheoloog vindt een speciale band met Israël theologisch onzin??!!! Pro-Israël begint niet voor niets met de ‘pro’ van ‘protestants’.

 1. Mirjam Bikker

Vrouwen moeten met hun ranke vingertjes van het regeerambt afblijven. Zeker als ze links zijn. 

 1. Roeland van Mourik

Je mag geen grappen maken over de kerk, Roeland. En je mag ook niet voor het ND werken.

 1. Cocky Drost

Deze vrouw praat niet-allegorisch over s*ks. Brr!

 1. Niels van Driel

Kom niet aan prof. G. Wisse!!! Straks ga je nog beweren dat bijvoorbeeld ds. G.H. Kersten ook discutabele kanten had.

 1. Prof. dr. Gijsbert van den Brink

Het jaar was 3.977 v.C., het gebeurde in 6 dagen en ze duurden 24 uur. Een G(ijsb)ert van den Brink moet je nooit vertrouwen.

 1. Tabitha van Krimpen

Theologen hoeven niet alleen oude witte mannen te zijn??!? Doceren ze geen scheppingsorde aan de PThU?

 1. David Boogerd

Als je het klaarspeelt om openbare (en verborgen?) omgang te hebben met minimaal drie van de hierboven genoemde personen, dan ben je in elk opzicht een ongelooflijk adderengebroed.

3 reacties

 1. Jammer, alleen de naam Bikker komt mij bekend voor. Is het niet een idee om KC Boulevard te gaan presenteren? Of een zoet zure st.juicechannel, dat zou wel flink concureren met Cvandaag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *