Over Ons

Het is saai in kerkelijk Nederland. Te saai. De Kanaän Courant wil deze gezapigheid doorbreken. Of het nu gaat om refo’s, katho’s of de gekkies van de Gloriestoel: de dieptepunten van onze religieuze traditie moeten harder uitgelachen en van binnenuit bekritiseerd worden.

Hiernaast willen we als Kanaän Courant krabben waar het jeukt. Te vaak zien we geld en moeite besteed worden aan de meest onzinnige projecten. Te vaak zien we voorgangers enorme cringe posten.

Ook in de blik naar buiten mag er wel een pepertje in de reet van christelijk Nederland. Het gortdroge atheïsme in Nederland heeft zijn langste tijd gehad. Iedere dag levert nieuwe parodieën op, die we als Kanaän Courant graag etaleren.

Daarom zijn we aan de slag gegaan. Met het brandende verlangen een bak ophef en hilariteit te veroorzaken. Bestaan we nog over een jaar? Geen idee. Maar het is nu al de moeite waard geweest.

Wat is de Kanaän Courant?

De Kanaän Courant biedt een plek voor satire op kerk en samenleving. Ook willen we een luis in de pels zijn van christelijke organisaties.

Wie zitten er achter?

Achter de Kanaän Courant zit een gemêleerd gezelschap christenen uit alle kerkelijke hoeken en gaten van het land.

Voor wie is het?

De Kanaän Courant is er voor iedereen. Van LHBTQIAP+ tot HHKOGGIN (buiten verband).

Huisregels

Kanaän Courant hanteert de volgende redactionele uitgangspunten:

  • Het is goed wanneer er de draak gestoken wordt met mensen en organisaties die een rol innemen in christelijk Nederland en het maatschappelijke debat. Als Kanaän Courant zien we het dan ook als onze taak om de spot te drijven met deze menselijke zaken. 
  • Er is een grijs gebied tussen spot met menselijke zaken en spot met God. Daarom willen we hier voorzichtig mee omgaan. Er is in Nederland al genoeg blasfemische satire en we hebben geen enkel verlangen daar aan bij te dragen. We staan ook open voor feedback als je vindt dat die grens is overschreden.
  • We richten ons op zowel grote organisaties als ‘kleine spelers’. Beide zijn relevant voor christelijk Nederland en verdienen daarom aandacht.
  • Bij het schrijven van onze artikelen maken we gebruik van overdrijving en andere stijlvormen om onze boodschap over te brengen. Dit is geen onjuiste weergave van zaken, maar artistieke vrijheid.
  • Hoewel we open staan voor feedback, zullen we niet op iedere opmerking en kritiekpunt reageren. Dit kost teveel tijd en doet af aan het plezier.
  • Mochten we grove fouten gemaakt hebben in onze berichtgeving, dan zijn we van harte bereid tot rectificatie en excuses. 
  • Ieder artikel is door ten minste twee redacteuren bekeken. Bij onderzoeksjournalistieke producties nemen we uiterste zorgvuldigheid in beslag.

Offerande

Voor het geval dit nog niet duidelijk was: KC is een idealistisch ongeregeld zooitje en heeft dus ook geen enkele intentie om geld te verdienen met dit project.