Negen manieren om aandacht te trekken van de cvandaag-redactie

Stel, je bent een christen met een mening. Een best wel belangrijke mening, zo vind je zelf. Natuurlijk, je hebt gelijk! Maar, die mening moet natuurlijk gehoord worden, en dat lage aantal volgers op Twitter, Insta en Tiktok zet nauwelijks zoden aan de dijk. Dan hebben we het ook nog niet gehad over de tientallen keren dat al die opinie-artikelen waar je nachten op hebt zitten ploeterden altijd maar weer sneuvelden in de handen van de criticasters van RD en ND. Gelukkig hebben wij het ideale advies voor je: Probeer het eens bij cvandaag! Met onderstaande tips wordt jouw verhaal gegarandeerd een hit in het blokje Top Premium op cvandaag.nl!

1. Word predikant

Wat nou roeping? Als het jouw roeping is om om aandacht te schreeuwen, zit het wel goed. Meld je aan bij een theologentoko en ga langs het curatorium. Wanneer ze je niet willen hebben, kun je daar ook weer een opinie-artikel over schrijven en cvandaag plaatst dat gegarandeerd! Hoe je het ook wendt of keert, de grootste aandacht van cvandaag gaat uit naar predikanten, dus de kans dat jij Jeffrey Schipper een keer op de koffie krijgt wordt aanmerkelijk groter als je dominee wordt.

2. Maak iets heftigs mee

Ga eens bij jezelf te rade of je iets hebt meegemaakt dat in deze categorie valt. Misschien heb je een Paulusbekering gehad of je linkerpink gebroken tijdens een joyride met de Opel Zafira van je ouders. Het maakt eigenlijk niet zo veel uit, als het maar een link heeft met het christendom en je er tien minuten mee kunt vullen.

3. Verzin een goede reden om niet naar opwekking te gaan

Heeft Henk Stoorvogel je tante beledigd of is het David de Vos niet gelukt om je opa van zijn chronische zweetvoeten af te helpen? Een goed onderbouwd verhaal waarom je besluit de jaarlijkse pinksterconferentie te skippen gaat gegarandeerd succes hebben!

4. Roep iets afwijkends over seks

Seks is en blijft een hot item in de christelijke wereld, dus ook bij cvandaag? Vind jij het ook zo’n onzin dat je moet wachten met seks tot na je huwelijk, en heb je daar een goed verhaal bij? Schrijf een pakkende column en gooi hem over de schutting!

5. Richt een stichting op met kritiek op een kerkverband

Gewild of niet, Gert van den Brink heeft het bewijs geleverd: ze smullen bij cvandaag van alles dat de ander wegzet als onbijbels, sektarisch of remonstrants. Of het nu over de PKN, de GgiN of de unie van baptistengemeenten gaat, dat maakt niet uit, als de kritiek maar hout snijdt. Richt een stichting op, vang er geld voor, was het wit en word gepakt. Je wilde toch aandacht?

6. Pronk met je gebrek

Ben je zo scheel als een otter, zo krom als een banaan of zo doof als een kwartel, maar ga je prat op de kracht die je krijgt om het te kunnen dragen? Dit soort verhalen doen het altijd goed. Ter bemoediging, ontroering of gewoon ter vermaak van de lezer.

7. Maak herrie achter een orgel

Deze behoeft verder geen uitleg. Wat André Nieuwkoop kan, dat kan jij ook!

8. Neem het op voor de Palestijnen

Natuurlijk ben ook jij pro-Israël, maar als je bovenstaande opties zonder succes geprobeerd hebt, hoor je toch al tot de categorie mensen die geen enkel middel schuwen om aandacht te trekken. In dit slepende conflict de kant van de Palestijnen kiezen is bewezen effectief.

9. Laat eens een scheet

Hé bah, wat platvloers! Maar serieus, probeer het gewoon eens. Doe het in de kerk, op de mannenvereniging of bij de maaltijd tijdens het vrouwenuitje. Er is vast wel ergens een christfluencer die zich beklaagt op zijn socials, en dan is cvandaag er als de kippen bij om het een podium te geven. Al is het jouw dominee die zich ergert in de cvandaag podcast, so what? Jij hebt in ieder geval je dopamineshot weer binnen.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *