Verontruste predikantsvrouwen richten vereniging CGKoffieschenksters op

Enkele dagen na de lancering van de Stichting CGBeraad hebben enkele verontruste predikantsvrouwen ook een vereniging opgericht. De vereniging van Christelijk Gereformeerde Koffieschenksters wl haar leden toerusten in het bereiden en schenken van koffie om zodoende de teloorgang van het predikantshuwelijk te stoppen. Dit valt te lezen in een brochure die nog in ontwikkeling is, maar waarvan de redactie van de Kanaän Courant het concept mocht inzien.

Volgens Antoinette Egas (voorzitter) is de vereniging uit de nood geboren. “We merken dat onder CGK-ambtsdragers het ene na het andere groepje gelijkgezinden het levenslicht ziet. Twee jaar geleden bleef het nog beperkt tot een verklaring van gevoelen. Dat was nog te overzien, want omdat de broeders veelal thuis vergaderden, hadden wij de controle over hun koffieconsumptie. Nu er een heel beraad is ontstaan in een eigen stichting en eigen middelen, begint het uit de hand te lopen.”

Mevrouw Pieternel de Boer vult aan: “Mijn man is de laatste tijd veel vaker van huis, druk met lezingen geven. Het gezinsleven schiet er compleet bij in. Ondertussen laat hij zich op zijn wenken bedienen door allemaal vreemde zusters die de koffie voor hem inschenken. Via een livestream zag ik dat één van die dames stiekem een extra wolkje melk in z’n koffie deed. Als er dan vervolgens weer een knoop van z’n colbert springt, moet ik hem er weer aanzetten…” Egas vult aan: “Dit kunnen we niet langer dragen!”

De vereniging heeft grootse plannen. Egas: “Om te beginnen moeten we tot onszelf inkeren. De kwaliteit van onze koffie is lange tijd onder de maat geweest. Het is nodig dat we de bereidingswijze van onze koffie perfectioneren. We hopen dat we onze mannen ervan kunnen doordringen dat de échte koffie alleen bij hun echtgenotes te vinden is.”

Inmiddels is het bestuur van de vereniging dat verder nog bestaat uit Wilhelmina van Gent (secretaresse) en Hanneke van Vulpen (penningmeester) het gesprek aangegaan met de Theologische Universiteit van de CGK. Het doel is om vanaf september 2023 te starten met een universitaire barista-opleiding.

Antoinette, Pieternel, Wilhelmina en Hanneke heten in werkelijkheid anders. Hun echte namen zijn bekend bij hun echtgenoten.

3 reacties

  1. Op en top humor dit 😂!

    Ps. Een knappertje (of 2 of 3…) bij de koffie serveren geeft het geheel extra cachet of beter nog, zelf gebakken zandkoekjes 😋😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *