Reformatorische Omroep pakt door en gaat Lubach met Zondag uitzenden

De gereformeerde gezindte mag dan niet bekend staat om zijn vernieuwingsdrang, dat weerhoudt de Reformatorische Omroep (RO) er niet van om bij tijd en wijle met gedurfde formats voor de dag te komen. Nadat de omroep eerder al vriend en vijand verraste met Institutie Island kondigt ze nu aan vanaf januari 2022 te beginnen met Lubach met Zondag, een programma dat sterk zal leunen op de anchorman, ds. W.A. Zondag.

Lubach met Zondag is een antwoord op Zondag met Lubach, geeft RO-voorzitter Ed Rijneveld aan: “Lubach is een rabiaat atheïst die denkt dat hij iedereen, en zeker ook reformatorische christenen, de maat kan nemen. Wij hebben, via uitzendinggemist.nl, eens een aantal opnames van hem bekeken en geconcludeerd dat het voor de jeugd goed zou zijn als de laster van deze ordinaire spotboef eens wordt tegengesproken door een goedgebekte predikant uit eigen kring.”

Waar het aanvankelijk lastig was om de juiste predikant te vinden voor dit programma, viel alles op zijn plaats toen ds. W.A. Zondag (Gereformeerde Gemeenten) zich bereid verklaarde om deze taak op zich te nemen. Zondag: “Het idee is dat ik wekelijks een aantal fragmenten van Lubach bespreek en aanwijs waar hij fout zit. Om het voor de jeugd aantrekkelijk te maken zal ik dat doen door middel van gevatte opmerkingen en zelfgeschreven liedjes. Ook gesprekken met een gefingeerde correspondent, ik zat aan mijn collega De Wit te denken, behoren zeker tot de mogelijkheden.”

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *