Reformatorische Omroep lanceert ‘Institutie Island’

De Reformatorische Omroep (RO) komt begin april met een eigen spelprogramma. Het programma, dat de naam Institutie Island zal gaan dragen, werd vandaag door de RO aangekondigd in een brief aan haar leden. 

Bij Institutie Island worden tien dominees en ouderlingen van uiteenlopende reformatorische kerkgenootschappen op een eiland gezet, waar ze samen moeten kerken. Wekelijks wordt in de eilandsynode één van de kandidaten naar huis gestuurd.  

“We weten hoe populair scheuring en schisma is onder onze achterban. Daar proberen we met dit programma op in te spelen”, zegt W.J. Rijneveld van de RO.

Volgens Rijneveld draait het programma niet alleen maar om vermaak: “Een spelshow puur voor het entertainment, dat is niets voor de RO. Er zit daarom ook een charitatief haakje aan het programma. Dat maakt het verantwoord.” Wat dat charitatieve haakje precies inhoudt, wil de RO nog even geheimhouden. Desalniettemin gaat er een hardnekkig gerucht rond dat het uitblijven van scheuringen beloond zal worden met een mooi bedrag voor de Mbuma-zending, terwijl elke afscheiding bestraft zal worden met een forse donatie aan Stichting Jij Daar!.       

Lukt het de diverse ambtsdragers om, zonder veel doleren, samen een dienst te organiseren? Of moet de groep separerend naar twee eilanden? 

Er wordt nog naar deelnemers gezocht, aangezien de eerste groep deelnemers na ruzie uiteen is gevallen.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *