Zomerreportage: onrust tijdens vakantie in eigen sfeer

Het zonnetje schijnt, de lucht is blauw en de panty’s worden ingewisseld voor blote benen; ook op de Biblebelt is het zomer! Daar waar het vorig jaar voor de broeders en zusters lastig was om het land te verlaten, is het dit jaar weer mogelijk om, al dan niet gevaccineerd, de auto vol te laden met kinderen en vakantiespullen. Wij spraken enkele jongeren die deze zomer hun vakantie in eigen sfeer vierden.

Anne-Marie (16) uit Genemuiden gaat dit jaar samen met haar ouders, 4 broertjes en 2 zussen naar het VakanZ-park in Bad Bentheim. “Ik ben echt blij dat de autorit niet zo lang duurde. Jachin en Boaz zaten continu te krijsen, waardoor ik niet rustig naar mijn playlist van For King & Country kon luisteren. Papa vindt dat maar evangelische muziek, maar daar trek ik mij niks van aan; moet hij maar niet de bovenstem inzetten tijdens de sing-in. Later ga ik met BeterUit op reis, dat is veel chiller.”

Sander (22) uit Opheusden is pas getrouwd met zijn grote liefde Anne (21), samen gaan zij naar het VakanZ-park in de Dordogne. “Aangezien wij tijdens de lockdown massaal in de kerk zijn samengekomen, acht ik mijzelf immuun. Ik vond het daarom ook totaal niet risicovol om met mijn vrouw naar Frankrijk af te reizen. Dit was mijn eerste vakantie samen met haar alleen. Met deze frisse, verantwoordelijke kijk op het leven viel mij wel van alles op. Zo begon het mij enorm tegen te staan dat er ook niet-gergemmers aanwezig waren tijdens de kerkdienst. Ik vind het vooral belachelijk dat er HHK’ers waren. Waarom hebben wij de gewoonte om op vakantie bij elkaar in de kerk te zitten en dan in Nederland de kerkmuren weer hoog op te trekken? Ik eis een afscheiding op de parken van VakanZ. Wat nou eigen sfeer?”

Niels (19) hielp dit jaar als recreatieteamlid op het VakanZ-park in Beieren. “Het begon allemaal leuk en aardig. Vanuit Nunspeet vertrokken wij met een busje waarin wij een orgel vervoerden. Dat bleek dus mooi klote: we konden niet hard rijden op de Autobahn. Ik had wel wat meer avontuur verwacht; lekker met m’n maten er even er tussenuit. Maar goed, ik had het kunnen weten. Uiteindelijk heb ik trouwens best kunnen lachen hoor. Heb op een avond eens een gevecht moeten sussen tussen een HHJO’er en een HGJB’er. Daarna goed gepilst.”

Misschien is dit artikel wel geschreven in samenwerking met VakanZ (waarschijnlijk niet) 

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *