Zoektocht naar vermiste hoed leidt nog niet tot resultaat

Gerdina de Gier (69), woonachtig in Barneveld en lid van de plaatselijke Gereformeerde Gemeente in Nederland, is wanhopig. Ze verloor haar hoed bij een recent bezoek aan een plaatselijke vrijgemaakte kerk. Inmiddels heeft ze al haar hoop gevestigd  op een oproep via sociale media en in de Barneveldse krant.

De Gier: “Toen ik onlangs in De Burcht was, zag ik dat niemand nog een hoed op had. En iedereen staarde me zo aan! Tja… wat doe je dan? Je wilt tenslotte ook niet al te veel opvallen. Ik heb m’n hoed toen maar afgezet en onder de bank gelegd. Toen ik thuis kwam, bedacht ik me pas dat ik m’n hoed vergeten was. Vanaf die dag heb ik iedere dag de koster van de kerk gebeld, maar helaas is de hoed niet meer teruggevonden.”

De Gier zegt erg gehecht te zijn aan de hoed. “Het is een erfstuk dat ik van mijn moeder heb gekregen. Zij kreeg hem weer van haar moeder en die weer van haar moeder. De hoed is al 150 jaar in de familie.” Sniffend: “Ik zou het heel verdrietig vinden als de hoed definitief kwijt is. Al is het me wel tot schuld geworden, want ik had nooit mijn Bijbelse principes over boord mogen zetten, laat staan een GKV mogen bezoeken.”

Heb jij de hoed op de foto recent gezien in Barneveld of omgeving? Neem dan contact op met de redactie. Wij kunnen je in contact brengen met mevrouw De Gier. De eerlijke vinder ontvangt een waardebon van €100,- te besteden bij Marian Hoeden in Kootwijkerbroek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *