Ziekenhuizen overbelast door onderkoelde journalisten

Het is inmiddels een vaderlandse traditie geworden: elke zondag ligt ver voor zonsopgang een kleine menigte journalisten in de bosjes voor de kerken in Staphorst en Barneveld. Deze onschuldige traditie is echter aan steeds meer kritiek onderhevig, zeker sinds de strenge vorst van afgelopen week.

Het Meander Ziekenhuis in Barneveld en het Isala Ziekenhuis in Zwolle hebben laten weten een tijdelijke patiëntenstop te moeten doorvoeren, vanwege de enorme toestroom van onderkoelde journalisten. Of de journalisten hadden gerekend op verwarmde bosjes is niet bekend. Wat wel bekend is, is dat uren in de vrieskou voor de kerkdeur liggen, kan leiden tot bevriezing van extremiteiten, alsmede bevriezing van extreme nieuwsgierigheid naar de Biblebelt.

Eén van de kersverse patiënten in het Meander, die anoniem wenst te blijven, vertelde aan de Kanaän Courant: “Het bleek dat niet enkel mijn lichaam onderkoeld was, maar ook mijn ziel.” Een andere journalist weigerde commentaar te geven, maar het kan ook dat hij daar niet toe in staat was vanwege bevriezingsverschijnselen. Een hoogleraar Journalistiek vertelde desgevraagd aan de Kanaän Courant dat Biblebelt-bosjes-journalistiek eigenlijk alleen veilig is als de T. weer in de maand is.

Het bleek dat niet enkel mijn lichaam onderkoeld was, maar ook mijn ziel.

Koster W. Koudijs van de Grote Kerk van Barneveld blijft nuchter onder de situatie: “We hebben de heren nog aangeboden om, met inachtneming van onze strenge coronamaatregelen, op te warmen in ons kerkgebouw, maar de heren verkozen bevroren poten boven hele noten.”

De koster wil niet reageren op vragen over de jeugd van de kerk, die spottend “Op Uw ijs naar Uw paleis” zong toen de journalisten door ambulances werden afgevoerd. Evenmin reageert hij op de geruchten dat de predikant van de Grote Kerk bewust over de brandende braamstruik heeft gepreekt.

Inmiddels zijn door deze situatie meer dan dertig coronapatiënten doorverwezen naar ziekenhuizen buiten de Biblebelt.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *