Weet Magazine presenteert nieuw godsbewijs

Godsbewijzen zijn er in alle soorten en maten. Aan die diversiteit voegt Weet Magazine in haar jongste aflevering een nieuw bewijs toe: het ontologisch godsbewijs-bewijs. 

Het door het populair-wetenschappelijk tijdschrift gepresenteerde bewijs bestaat uit drie stappen. De eerste stap bestaat eruit dat men zich een voorstelling maakt van het allerbeste godsbewijs dat maar mogelijk is. De tweede stap bestaat vervolgens uit het beantwoorden van de vraag of dat godsbewijs beter is als het wel klopt of als het niet klopt. Het antwoord daarop is natuurlijk dat het beter is als het wel klopt. Daaruit volgt dan bij stap drie dat er wel degelijk een god moet bestaan, anders zou het allerbeste godsbewijs niet het allerbeste zijn. 

Gert-Jan van Heugten, redactie-coördinator bij het orthodox-christelijke wetenschapstijdschrift, verwacht veel van het nieuwe godsbewijs: “Als Weet Magazine zagen we al jaren aan de stoelpoten van het atheïstische wereldbeeld. De evolutietheorie ontkrachten we al wekelijks en daar komt nu dan dit bewijs bij. Dit zal menig atheïst aan het twijfelen brengen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *