Wat zegt de Bijbel eigenlijk over ruzie maken?

Er wordt onder christenen veel ruzie gemaakt over hoe om te gaan met klimaatprotesten. Maar wat zegt de Bijbel eigenlijk over ruzie maken?

Er wordt onder christenen veel ruzie gemaakt over hoe om te gaan met klimaatprotesten. Maar hoe Bijbels verantwoord zijn deze ruzies? KC zocht het uit. 

Waarschuwing: dit artikel is geschreven door een jonkie zonder enige theologische credentials.

Eigenlijk is de Bijbel heel duidelijk over ruzies. Mag niet (Spreuken 20:3). Je moet in vrede leven en eensgezind zijn (2 Korinthe 13:11) en je mag niet bekvechten en twisten (Jakobus 4:2). Best een beetje saai.

Om mijn punt nog duidelijker te maken en tegelijkertijd te laten zien dat ik super gereformeerd ben, heb ik ook een stukje uit de Heidelbergse Catechismus opgezocht: “…alle nijd, haat, toorn en wraakgierigheid, haat en zulksalles wordt voor doodslag gehouden” (Heidelbergse Catechismus, vraag en antwoord 106). Zie je wel. Hier staat het ook, hè.

Maar wat betekent dit alles nou voor de kattige kopstukken van christelijke PJO’s? Immers: veel PerspectieF-lidmaatschappen gaan gepaard met hoogmoed. Ruim hart en een groot ego zullen we maar zeggen. Nou, ook zij mogen elkaar niet de grond in stampen op X (voorheen Twitter). Zelfs niet als ze het heel erg met elkaar oneens zijn  (Heiser, 2015). Dus: conservatief of progressief, doe ‘s lief, PerspectieF!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *