Wat Cocky Drost écht zei in EO-podcast Deze Week

De podcast Deze Week van de EO en het Nederlands Dagblad lijkt dan een podcast te zijn waarin christelijke opiniemakers ongecensureerd hun zegje mogen doen, de praktijk blijkt weerbarstiger. Als trouw fan beluisterde één van onze redactieleden een vreemde knip in aflevering 37, waarin Talitha Muusse, Joram Kaat en Cocky Drost de situatie rondom InSalvation bespraken. Een werknemer van de EO leverde het werkelijke transcript.

Rond 28:26 wordt gevraagd of het afzeggen van de band positief wordt ontvangen. Cocky: “De conservatieve hoek wel,  jazeker. En die zullen dat ook van elkaar begrijpen. Kijk, je hebt de evangelische conservatieve hoek en de reformatorisch conservatieve hoek, en die vinden dat vanzelfsprekend.”

In werkelijkheid zegt Cocky echter: “Kijk, je hebt de evangelische conservatieve hoek, zeg maar de extreme pinkstergemeenten die ook aan homogenezing doen, en de reformatorisch conservatieve hoek, bijv. de Gereformeerde Gemeenten in Nederland buiten verband”.

Na een verbaasd “Huh, hoezo nou weer buiten verband” van Joram, zegt Cocky. “Nouja, sommige kerken zijn zo slaags geraakt met elkaar dat ze twintig keer gescheurd zijn en daarom maar buiten verband achter de naam hebben geplakt. Trouwens, voor de meeste dames in die kringen geldt dat ze natuurlijk maar drie weken buiten verband zijn. De andere week kunnen ze toch echt niet zonder”. Nadat deze uitspraak van Cocky een lachsalvo van medepresentatoren Joram en Talitha heeft opgeleverd, vervolgt Cocky met : “Maargoed, al die wat conservatievelingen, die vinden dat vanzelfsprekend.”

Bij navraag door onze redactie wil Joram Kaat weinig kwijt over het incident. “Tja, ik vond eigenlijk dat dit zijpaadje van Cocky niet zo veel toevoegde aan de discussie. En eerlijk is eerlijk, uitspraken van Cocky worden wel vaker uit hun verband gerukt. Dat wilden we in dit geval voorkomen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *