Vrijgemaakten willen staatsgodsdienst van Forumland worden. “Alle afscheiders verzamelen!”

Een eigen datingapp, munteenheid, eigen scholen… Forumland, het apocalyptische vehikel voor elke pathologische nee-zegger onder leiding van Baudet, heeft het allemaal. Maar nog geen godsdienst, merkten de Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt (Gkv) op. Als erkende afscheiders menen zij dat hiaat te kunnen opvullen. Daarom vragen zij de status ‘staatsgodsdienst van Forumland’ aan bij Baudet.

“Het is altijd ons ideaal geweest om één ware kerk te vormen”, zegt een woordvoerder namens de vrijgemaakten. “In Nederland hebben we die hoop wel een beetje opgegeven. Maar als we ervoor zorgen dat we in Forumland de enige kerk zijn, komt dat ideaal wel erg dichtbij. Als dat gebeurt, kunnen we onszelf in de spiegel aankijken en zeggen: dat akkefietje van ‘44 heeft wel degelijk nut gehad.” Er is enige scepsis van de buitenwacht die de samenwerking met Baudet en zijn beweging niet kan rijmen met de beginselen van de GKv. Dat zien zij zelf anders. “Blijkbaar zit afscheiden in ons beider bloed”, stelt de woordvoerder. “We houden allebei van onze eigen clubjes oprichten. En heel eerlijk gezegd zien we geen bestendige toekomst voor Forumland, net zomin als voor ons eigen kerkverband. Dus wij zeggen: alle afscheiders verzamelen en samen op weg naar een glorieus afscheid.”

De aanvraag voor staatsgodsdienst, gericht aan Grootvizier President-Generaal Baudet de Eerste, is inmiddels verstuurd. Middels een officiële reactie laat hij weten zeer in zijn nopjes te zijn met het initiatief van de GKv, maar hij ziet hen niet als de ware vertegenwoordiger van het cultuurchristendom dat hij voorstaat. “Bovendien”, zo valt te lezen, “is zijne eminentie niet van plan om in zijn eigen paradijs aanbidding en adoratie te moeten delen met een ander. Forumland biedt plaats voor één volk, één ras en één messias.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *