Vijf christelijke wachtwoorden die je MOET proberen

In de eenentwintigste eeuw zijn wachtwoorden weer helemaal terug van weggeweest. Waar wachtwoorden voorheen geassocieerd werden met ridders, soldaten en intrige, zijn ze in het computertijdperk vooral nodig om je eigen gegevens af te schermen. Ongemerkt spelen wachtwoorden een grote rol in ons leven: sommige toets je misschien wel dagelijks in.

De meeste mensen vinden het invoeren van wachtwoorden vooral vervelend, maar bekijk het eens positiever: je kunt ze ook gebruiken om bepaalde dingen te onthouden, of om je jezelf aan iets te herinneren. Daarom volgen hieronder vijf christelijke wachtwoorden die je moet proberen!

1.      Houdde10geboden!

Het kan een hele opgave zijn om je aan de decaloog te houden. Elke dag deze oproep in moeten toetsen, kan je een handje helpen.

2.      Metusalem#969

Bij quizjes over het oude testament komt hij vaak aan de beurt: Metalusem. Bijna altijd wil de quizmaster weten hoe oud hij werd. Als je dit als wachtwoord neemt, weet jij het!

3.      Vestopprinsengeenbetrouwenwaargenimmerheilbijvindt

Wachtwoorden zijn natuurlijk iets prachtigs, maar uiteindelijk kunnen zij je natuurlijk ook niet altijd beschermen. Het zijn maar beperkte middelen! Neem dit wachtwoord en wordt dagelijks aan dat feit herinnerd.

4.      FilippenzenKolossenzenTessalonicenzen12

Heb jij ook wel eens een moeite om de volgorde van de kleine Bijbelboeken in het Nieuwe Testament te onthouden? Zet ze dan op volgorde en gebruik ze als wachtwoord. Zo vindt jij altijd lekker snel het juiste Bijbelboek. Ook heel handig voor de kleine profeten!

5.      M@h3rS@l@lCh@sB@z

Maher Salal Chas Baz was een zoon van de profeet Jesaja. Als je ooit aan de slag wilt om meer te leren over de gaven van rust, geduld en vrede, neem dan zijn naam, verwijder alle spaties, vervang alle a’s door @ en de e door 3 en je kunt heerlijk trainen op deze eigenschappen. Voeg, als je meer uitdaging nodig hebt, eventueel nog wat willekeurige karakters toe.

Welk christelijk wachtwoord ga jij gebruiken? Laat het weten in de reacties!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *