Verkiezingscampagne in volle gang voor komst nieuwe predikant

In de hervormde gemeente van Neppingedam draait de campagnemotor op volle toeren sinds de kerkenraad afgelopen zondag twee kandidaten voor het predikantschap afkondigde. De dominees K.V. Stuf en D.L. Swiffer staan te trappelen om aan de slag te gaan, zo melden de campagneleiders van beiden.

Ds. Swiffer is blij dat hij genomineerd is voor de predikantsplaats in Neppingedam. “Ik doe mijn voorletters (D.L., red) eer aan, want ik ben super dordtvast. Bovendien ben ik dé juiste persoon om een einde te maken aan het ronduit stoffige gehalte dat HG Neppingedam onder mijn voorganger heeft gekregen. Die deed alles maar op z’n Jan boerenfluitjes.” Richard Fledder is campagneleider van Swiffer en vult aan: “Dirk is direct, sportief en heeft een bloedhekel aan naamvallen en tucht, daar hebben onze jongeren behoefte aan.” Een ander speerpunt van groep Swiffer is het vervangen van het antieke doopvont door een waterbassin.

Collega Stuf voert campagne met een wat gematigder profiel. Met leuzen als ‘Stuf is niet suf’ en ‘Jos is the boss’ probeert hij hoge ogen te gooien onder het behoudende deel van Neppingedam. Onder zijn leiding zal er een einde komen aan het vrouwenkiesrecht en het kindermoment, aldus campagneleider Emile Gemeelijk. Ook de asbakken in de consistorie komen terug.

Corneel Ketting (43) is er nog niet helemaal uit op wie hij gaat stemmen. “Swiffer is mij wat te hip en Stuf roept wel dat hij niet suf is, maar ja… Kweeniej.” Om mensen als Corneel tegemoet te komen, organiseert de kerkenraad voorafgaande aan de verkiezing een slotdebat. Tijdens deze laatste krachtmeting debatteren de kandidaten over stellingen als ‘Waarheidsvriend of eenheidsworst’ en ‘weerklank of weerzin’. Ook zullen beide predikanten een elevator pitch houden met als kernvraag: Hoe ga ik beslag leggen op de gemeente? Voor de kinderen zijn er deze avond pannenkoeken en poffertjes verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *