Vaticaan erkent wonder 50Plus: “De partij is dood, maar leeft toch voort”

Toen Den Haan uit de partij 50Plus stapte, zal ze niet hebben voorzien dat dit ook in het Vaticaan voor reuring zou zorgen. Maar in een historische spoedzitting heeft Rome gesproken: er is sprake van een wonder. De partij levert haar enige kamerzetel in, er is meer ruzie dan in een vrijgemaakte kerkenraad en mensen verdwijnen sneller binnen de partij dan binnen de Bermuda-driehoek. Kortom: de partij is dood. En toch leeft zij voort.

Normaal gesproken is het Vaticaan niet zo snel met het erkennen van een wonder. Maar het geval van Den Haan en 50PLus is uitzonderlijk: niet eerder voltrok zich een wonder van leven en dood voor de camera’s. In dit licht adviseert Rome dan ook om bijvoorbeeld miraculeuze genezingen voortaan op beeld vast te leggen. “Iedereen heeft tegenwoordig een mobieltje met camera, het zou ons echt reteveel uitzoekwerk schelen”, laat de Congregatie voor Heiligverklaringen weten, het orgaan in kwestie dat wonderen onderzoekt.

Met een wonder op zak, is 50Plus aardig op weg naar een toekomstige heiligverklaring. Bij wijze van charmeoffensief heeft de partij al laten weten dat de paus altijd al haar favoriete senior is geweest. Toch lijkt de kans klein dat 50Plus ooit wordt opgenomen in de lijst met heiligen. “Dat zou pas een wonder zijn”, zegt het Vaticaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *