Van vervelend ventje tot evangelist: lees Toms inspirerende verhaal hier!

De Kanaän Courant alleen voor refo’s? Dat is zeker onjuist. De redactie ging langs bij de bekende jonge evangelist Tom (23) uit Hardenberg. Zijn leven is afgelopen twee jaar drastisch veranderd. Aan het enthousiasme van deze evangelische knul valt niet af te lezen dat hij tot voor kort een thuiszittende jongen was zonder doel in zijn leven.

“Vroeger had ik weinig vrienden. Ik vond school lastig, dus ging ik rondhangen met de stoere jongens. Eigenlijk was ik nogal een vervelend ventje in die tijd.” Hij vertelt verder: “Op mijn zestiende maakte ik het zo bont, dat ik meermaals geschorst werd. Uiteindelijk werd ik van school gestuurd en kwam ik thuis te zitten. Dat vond ik eigenlijk wel prima.”

Het leven van Tom veranderde drastisch toen een vriendin hem meenam naar een jeugddienst. “Daar sprak een man met zoveel charisma. En zijn vrouw was enorm knap haha, dat wilde ik ook wel.” Na de bewuste avond besloot de twintiger dat zijn leven zo niet langer verder kon. “Al dat thuis zitten was ik inmiddels wel zat, vooral het gezeur van mijn ouders. De bijbelschool wilden ze wel betalen, dat kwam mooi uit. Lekker op kamers.”

Na de eenjarige bijbelschool was Tom klaar om fulltime evangelist te worden. “Ik maakte een instagram-account aan waar ik mezelf ging branden. Ik begon te spreken op jeugdavonden, maar op sommige plekken kreeg ik alleen maar een boekenbon. Daar kun je als mens natuurlijk niet van leven. Maar men kreeg gelukkig snel door wat voor bijzondere gaven ik heb, want werken voor een aardse baas is niets voor mij.” De evangelische jongeman doelt hierbij voornamelijk op de gaven van tongentaal en profetie. “Laatst kreeg ik nog een beeld van een woelige rivier voor mijn buurvrouw. Toevallig ervaarde ze op dat moment veel stress, zonder dat ik daar vanaf wist. Nou ja toevallig, echt een bijzondere openbaring natuurlijk.”

Het leven als evangelist bracht de jonge Tom al op vele plekken. Zo bezocht hij Oeganda waar tijdens een dienst 10.000 mensen hun hand de lucht in staken na zijn oproep. “Echt bijzonder, dat zijn dan allemaal nieuwe gelovigen. De driedaagse safari was trouwens ook een groot succes, wat is de schepping toch mooi!” Één plek is hij echter nog nooit geweest, voornamelijk dankzij corona. “Ik zou enorm graag naar Israël willen, maar zonder vaccin ben ik daar niet welkom. Daarom proclameer ik  een doorbraak waarbij muren zullen afbreken. Daarnaast zijn alle donaties van jullie lezers natuurlijk van harte welkom.”

Eén reactie

  1. Het doet mij zo’n deugd om te lezen dat er juist weer jongere generaties opstaan met een oprechte passie voor Het Beloofde Land. Die trouw zijn aan de orthodoxie en daar zonder schroom voor uitkomen! Die, in lijn met de eeuwenlange traditie, weer op willen trekken naar de plaats waar Het allemaal heeft plaatsgevonden. Met het ultieme doel voor ogen:

    Eén verenigd Israël!

    onder christelijk gezag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *