Tweede Kamer geschokt over komma van Hugo: “Ik ben gevaccineerd, beschermd tegen het virus.”

De Tweede Kamer reageert geschokt op onthullingen van de Kanaän Courant over de recent ontdekte komma van Hugo. Waar men voorheen in de veronderstelling was dat de demissionair minister van Hervormde huize uitsluitend geloofde dat vaccinatie bescherming tegen het virus zou bieden, bleek na inzicht in appgroepen dat De Jonge een cruciale komma plaatste wat de betekenis van zijn uitspraken drastisch veranderde. 

De zin uit de appjes waarover ophef is ontstaan, luidt als volgt: ‘Ik ben gevaccineerd, beschermd tegen het virus’. Uit appjes blijkt dat de demissionair minister onlangs een komma plaatste tussen de woorden ‘gevaccineerd’ en ‘beschermd’. Eerder liet De Jonge tijdens een debat in de Kamer doorschemeren slechts in bescherming tegen het virus te geloven wanneer men gevaccineerd zou zijn. Maar na uitlatingen in verschillende appgroepen waar hij zijn kommaplaatsing toelicht blijkt dat Hugo toch geloviger is dan gedacht. “We zijn altijd beschermd vanwege de hogere macht die wij aan onze zijde hebben, dat maakt mijn komma cruciaal!” schrijft Hugo uitbundig in de (vice-)premiers-appgroep. Wat ervoor zorgde dat Hugo deze ontdekking deed is nog onbekend.

D66 reageert woest op de schokkende onthulling: “Geloven in hogere bescherming is onzin, hier geloven we alleen in vaccinaties en de wetenschap.” De SGP-fractie reageert met vreugde op het nieuws. Binnen de fractie van de ChristenUnie is er op dit moment nog een hoogoplopende discussie gaande over de uitleg van de komma. “Bij het CDA vinden we het allemaal prima, we accepteren verschillende visies. We hebben niet echt een partijstandpunt,” laat een woordvoerder desgevraagd weten aan de Kanaän Courant.

Het ministerie van Volksgezondheid liet vanochtend weten dat men ervan op de hoogte was dat de onthullingen ‘voor de één reden tot vertroosting zijn en voor de ander tot verontwaardiging,’ maar was verder niet bereikbaar voor commentaar. De verwachting is dat Hugo zich vrijdag in de ministerraad uitgebreid zal moeten verantwoorden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *