Taboeslopende christen doet schrikbarende ontdekking: taboes zijn op

Peter Rekers (37), ouderling in de NGK ‘De Ontmoeting’ te Rotterdam, deed deze week een schrikbarende ontdekking. Na jaren met een sloopkogel door de kerk te zijn gegaan, bleken afgelopen donderdag de taboes definitief op. 

Peter doorliep het hele kerkelijke systeem. Van zondagsschoolleiding tot bijbelkring; van catechese geven tot lekenprediker. Overal waar hij kwam, liet hij een spoor van dogmatische vernielingen achter. Tot nu dus. 

Het was al een tijdje spannend of er nog nieuwe taboes gevonden konden worden, zo vertelt Tom Mikkers, programmamaker bij de EO en notoir taboesloper. “Na de eerste polyamorische én furry predikant begon de beroepsgroep taboeslopers zich al zorgen te maken. Veel mensen zijn radeloos: waar moeten ze nu hun identiteit omheen bouwen?”

In reactie op geruchten dat de taboes al zeker een jaar of twintig op waren, reageert Peter ontzet. “Al die tijd zag ik mezelf als een dappere iconoclast. Ga je me nu vertellen dat ik al die tijd op de scherven van allang omgetrokken beelden heb staan dansen? Dit kan niet waar zijn, ik geloof het niet.”

Bij het sluiten van de pers kwam een nieuw manifest van Peter binnen, waarin hij oproept tot acceptatie van transhumanisme  in de kerk: “We weten allemaal wat voor inktzwarte rol de kerk heeft gespeeld bij het onderdrukken van transhumanisme. Laten we ons als christenen eindelijk vrijmaken van het verleden, want dit kan écht niet meer in de 21ste eeuw.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *