Studenten TUK enthousiast over verhuizing naar Utrecht: “Nu worden we echte studenten!”

Recent werd bekend gemaakt dat de Theologische Universiteit te Kampen (TUK), uitgaande van de Gereformeerde Kerken (vrijgemaakt), naar Utrecht gaat verhuizen. Voor velen is dat een verrassing, zo blijkt uit een rondgang. “Niet de verhuizing, maar dat er überhaupt een universiteit in Kampen was! Wist ik veel”, aldus Henk Kummeling, rector magnificus van de Universiteit Utrecht. “Maar ik heet ze van harte welkom. Kijken hoe lang deze theologen het hier volhouden. We zijn al een poosje van de vorigen af”.

Ook leden van de  Kamper studentenvereniging Fides Quadrat Intellectum reageren aanvankelijk verbaasd “O ja, de universiteit. Dat zouden we soms vergeten. Daar komen we niet zo vaak, een beetje net zo vaak als in de kerk.”, aldus K.S. Medema, bewoner van de Hanzestad en aspirerend theoloog.  Medema is daarom blij dat de universiteit kiest voor het rijke studentenleven in Utrecht: “Mijn vrienden en ik hebben zelf ook heel bewust gekozen voor het studentenleven in plaats van bijvoorbeeld het studeren. Fijn dat de universiteit ons daarin volgt!”

Derdejaars student Cathelijne Schilder is eveneens positief. “De stap naar Utrecht is een vorm van emancipatie. Nu horen wij er als studenten echt bij. We kunnen nu, net als alle anderen, moeilijk aan woonruimte komen, en ons blauw betalen als we die toch vinden. Het kerkverband geeft met deze stap aan dat de toekomst van ons afhangt.”

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *