Spoken word-wedstrijden laten geen bevindelijke predikanten meer toe: ‘oneerlijke concurrentie’

Spoken word-wedstrijden uit de gehele Randstad laten weten niet langer bevindelijke predikanten toe te laten. De predikanten blijken namelijk de vloer aan te vegen met hun concurrentie. De organisatoren nemen deze drastische stap, omdat zij geen andere optie zien. “Ze doen het uit het hoofd, drie kwartier lang, met perfecte intonatie”, aldus de organisator van de Martin Luther King Jr. wedstrijd, “daar is niet tegenop te boksen.” 

De Theologische School in Rotterdam, het Hersteld Hervormd Seminarie en de Theologische Universiteit Apeldoorn reageren geprikkeld op het nieuws.” Dit is je reinste discriminatie. Of toch vooral de zonde van onze natie? Onze opleiding draait om het gesproken Woord, zelfs al had u het liever niet gehoord. Dat dit maar leidt tot verootmoediging. Of bedenk toch eens, dat u in het vuur verging”, zo stelt professor Selderhuis. 

Ds. G. Clements, rector van de Theologische School Rotterdam, vult aan dat de spoken word-wedstrijden een integraal onderdeel van de opleiding zijn. “Er wordt wel eens geklaagd dat de selectie van onze school zo streng is. Maar iedere kandidaat moet zich minimaal een keer bewezen hebben in een spoken word-wedstrijd. Of zoals wij het zeggen op de opleiding: wie verhoogt wil worden tot de preekstoel, moet opklimmen uit de diepte. Want laten we wel wezen: als je niet eens kan winnen van een paar amateurs…”

Eén reactie

  1. Beste redactie van de Kanaän Courant,

    Mijn complimenten voor jullie KC. Onze menselijke bedenksels en instellingen – den ijd’len waan der trotse zielen – stellen jullie aan de kaak. Daarmee houden jullie mij een spiegel voor. Die spiegel helpt mij de kern van de Zaak – de Bijbel – scherper te zien en te ervaren. Dank voor de inspiratie die jullie mij als actief kerklid bieden!

    Jos van der Kooy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *