Slag op Urk claimt slachtoffer; Nuance heeft het treffen niet overleefd

Sinds de Vikingen de Nederlandse kusten teisterden was geen veldslag zo heftig als die van 28 maart 2021 op Urk. De legers van de journalistiek kregen geen voet aan de grond, door een heftige charge van de Urker gemechaniseerde stoottroepen. Na het neerdalen van het stof, bleek er toch een slachtoffer te betreuren: Nuance lag dodelijk gewond ter aarde.

Tot dusver neemt niemand verantwoordelijkheid voor de dood van Nuance. De GG Sionskerk claimt dat het slachtoffer is getroffen door een microfoon of camera van de nieuwsploegen. Maar de generaal van de NOS legt de schuld bij de Urker rebellen, die door hun geweldpleging Nuance hebben vertrapt. 

Het exacte tijdstip van overlijden is nog niet vastgesteld, maar experts vermoeden dat het ergens was tussen de grove schending van de corona-adviezen en de invasie van de Sensatie Brigade.

Het onderzoek naar de doodsoorzaak van Nuance wordt bemoeilijkt door de vele verwondingen die zij kreeg te verduren nadat de slag was geëindigd. In dit verband roept de politie getuigen op die een blauw vogeltje hebben gesignaleerd.

Familie van Nuance roept op om in de geest van het slachtoffer “enerzijds het hoofd erbij te houden en anderzijds zich niet te verliezen in goedkope veroordelingen”.

Eén reactie

  1. Dit is zowat poëzie. Zo bijzonder om satire op dit niveau te lezen. Ik moest lachen en ik vond het ook gewoon mooi. Bij de courant zitten geen domme lui, blijkbaar. Ik ga jullie volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *