Sinterklaas al bijna bekeerd tot islam: “Zie de maan schijnt door de bomen”

In een poging het Sinterklaasfeest weer wat extra up-to-date te maken slaan enkele progressieve groeperingen de handen ineen. Zij beginnen de actiegroep KOK (Kick Out Katholiek). Het collectief heeft als doel om de religieuze focus van het Sinterklaasfeest te doen verschuiven van het katholicisme naar de islam. Hoofd van de groep is Dieuwertje Blok, presentator van het Sinterklaasjournaal.

Blok: ‘’Ik ben tot hoofd gemaakt, omdat ik het meeste morele pietent© heb op een inclusief sinterklaasfeest. Bij de NTR heeft men zich tijdig naar mijn progressieve principes gevoegd, maar ik meen dat een correctie gepast zou zijn om mijzelf in ere te herstellen. Het katholicisme heeft zijn beste tijd gehad, maar de islam is hartstikke hip.”

Volgens leden van de actiegroep is de oorspronkelijke religie van dhr. N. van Myra geen kardinaal probleem. Dat wil zeggen, mits er een postmortem bekering plaatsvindt. 

Behulpzaam deelnemer en imam Abou Hafs licht toe: ‘’We gaan Sinterklaas tot de islam bekeren door de heiligheidsstatus van Nicolaas van Myra, vrede zij met hem, te emanciperen aan Mohammed, vrede zij met hem. En daarvoor gaan we eerst het stoffelijk overschot van St. Nicolaas, vrede zij met hem, bekeren door het reliek met de voorkant richting de oostkant van de basiliek te plaatsen. ’’

Onder de plannen van de actiegroep valt onder meer het bijschaven van Sinterklaasliedjes, zoals ‘Zie ginds komt de stoomboot uit Mekka weer aan’. Ook gaat men zich er ook hard voor maken om een maantje en een sterretje op alle Nederlandse mijters te standaardiseren, gesteund door een creatieve exegese van ‘Zie de maan schijnt door de bomen’. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *