Sigrid Kaag lid geworden van de OGGiN in Geldermalsen na Pinksterdienst

Sigrid Kaag (D66) heeft zich afgelopen week in laten schrijven als lid van de Oud Gereformeerde Gemeente in Nederland te Geldermalsen. Afgelopen maandag bezocht ze een dienst in de gemeente voor een werkbezoek, maar ze werd onverhoopt gegrepen door het Woord.

“Ik bereidde me voor op een lange zit, afgewisseld met wat traag gezang. Mijn verwachtingen klopten redelijk, tot de tussenzang. ‘Tyriërs, Palestiners ende Moren / Zullen in Mijn Kerke voortgebracht zijn’, zo zong de gemeente uit psalm 87. Ik was blij verrast, want als Palestiners bestaan, bestaat Palestina dus ook en heeft Israël dus geen rechten. Ik voelde me zo begrepen door de gemeente dat ik me nog diezelfde avond heb laten uitschrijven bij de Rooms Katholieke Kerk om mijn lidmaatschap over te brengen naar de Oud Gereformeerde Gemeente.”

De kerkenraad van Geldermalsen zegt verbaasd te zijn door het verzoek van Kaag. “Haar redenering drijft wel heel ver weg van de oorspronkelijke tekst, dit soort inlegkunde past niet zo bij onze gemeenten. De komende weken zullen we extra veel aandacht schenken aan Israël in het gebed, want er moet geen tweeslachtigheid ontstaan over ons standpunt. En een D66’er wekelijks onder ons gehoor voelt ook een beetje alsof satan zelf onze gemeente is binnengedrongen. Gelukkig mogen met kromme stokken nog wel eens rechte slagen worden geslagen, dus wij houden hoop.”

Kaag roept alle gereformeerden op terug te keren naar de psalmberijming van Datheen, want “die bevat een schat die nog maar door weinigen gewaardeerd wordt en dat is te betreuren.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *