SGPJ verloot geen vliegvakantie, maar een Interrail Ticket op de SGP-jongerendag.

Opnieuw is er onrust ontstaan binnen de SGP-jongeren. Aanleiding is een in eerste instantie onschuldig ogend bericht op de social media van de SGPJ, dat aankondigt dat er onder de aanwezigen van de SGP-jongerendag een Interrail Ticket zal worden verloot. Dit nieuws valt echter slecht onder veel SGPJ-broeders (en enkele zusters), die een traditionele vliegvakantie hadden verwacht. We vroegen enkele leden om een reactie: 

Tiglath-Piléser (20): “Toen ik dit bericht las, wist ik het meteen: het SGPJ-bestuur is ook gevallen voor de woke-ideologie. Eerst al die aankondiging dat de eurocommissaris van klimaatactie komt spreken, en nu dit weer. De SGPJ zat al op een hellend vlak, maar ik had niet gedacht dat het zo snel zou gaan. Als het zo doorgaat zijn we over 10 jaar net zo seculier als PerspectieF”

Józadak (16): “Het bestuur zou de Bijbel maar eens moeten openslaan. Op welke scheppingsdag is volgens hen de trein geschapen? De schepping van vissen en vogels leert ons dat vliegen en varen geoorloofd is: het wiel en het spoor zijn echter wereldse uitvindingen. ”

Volgens Túbal-Kaïn (18) is er meer aan de hand. “Laatst was er in het nieuws dat Nederlandse politici geld uit Rusland zouden krijgen, en nu krijgen we dit. Dat kan geen toeval zijn, het bestuur is omgekocht om via een slinkse wijze de Trans-Siberië Express te promoten.”

Ook Ebed-Melech (25) denkt aan beïnvloeding van buitenaf. “Waarschijnlijk heeft Extinction Rebellion het bestuur gechanteerd. Een gratis vliegvakantie is natuurlijk ook een vorm van fossiele subsidie. En als XR de ingang van het Beatrixtheater dreigt te blokkeren, kun je niks anders doen dan toegeven.” 

Het bestuur van de SGP-jongeren wil geen uitgebreide reactie geven. Het nieuwe bestuurslid communicatie, Joas IJzerman, liet via een verklaring weten dat er sinds het laatste congres er geen mogelijk vertrouwelijke informatie met derden gedeeld mag worden. Wel laat het bestuur weten dat er geen zorgen nodig zijn over de veiligheid van de bezoekers van de SGP-jongerendag: de principiële tegenstanders van de trein zullen de jongerendag waarschijnlijk mijden uit angst voor het nabijgelegen Utrecht Centraal. 

De namen Tiglath-Piléser, Józadak, Túbal-Kaïn en Ebed-Melech zijn gefingeerd. De echte namen zijn bij de redactie bekend. 

Dit artikel is gebaseerd op een ingezonden artikel. Ook inzenden? Mail naar [email protected]

Eén reactie

  1. Waar is de tijd gebleven dat de Staatkundig Gereformeerde Partij ver weg bleef van het loten. Het verval gaat door. De keuze voor een trein of vliegtuig is belangrijker dan ons lot in Zijn handen te leggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *