SGP-jongeren in trek bij kerkenraden: “Deze jongens kunnen de tucht tenminste hanteren”

SGP-jongeren, de jongerenorganisatie binnen de SGP, heeft geconstateerd dat door het hele land een toename is in leden die plaatsnemen in kerkenraden. De reden van deze stijging laat zich niet moeilijk raden. De organisatie is er namelijk meester in om interne conflicten op te lossen met tuchtmaatregelen. 

“Ik werd ineens benaderd door de kerkenraad van mijn wijkgemeente”, laat Evert-Jan Bakhuis weten. “Of het me wat leek om plaats te nemen in de kerkenraad. Ik hoefde niet eerst diaken te zijn, maar mocht meteen door naar het regeerambt”. Ook Gerrit-Pieter van Olst blijkt benaderd te zijn door zijn gemeente: “Als je een zekere profileringsdrang hebt, dan kom je wel in beeld bij dit soort functies”, laat de kersverse ouderling uit Ermelo weten.  

Ook de kerkenraad van de Gereformeerde Gemeente Rijssen-Noord is geïnteresseerd. “Het is dat ze een vrouw is, maar anders kon die blonde wervelwind uit ons dorp ook wel plaatsnemen. Deze jongeren weten verdraaid goed hoe ze de tucht moeten hanteren!” 

De populariteit van deze potentiële ambtsdragers is ook enkele herenmodezaken niet ontgaan. Zo adverteert Van Driel herenmode uit Sliedrecht voor de nog aan te schaffen kostuums. Jongemannen onder de 25 krijgen bij aanschaf van twee zwarte pakken de das gratis. “Een daarvan oranje uiteraard en dat is niet omdat ik er daarvan maar twee per jaar verkoop!”, laat eigenaar Jan-Dirk van Driel weten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *