Scriptiebegeleiding door predikanten populair: “Woordenaantal in een uur verdubbeld”

Veel studenten ervaren het schrijven van papers en scripties als een kwelling. Na urenlang ploeteren achter hun laptop komen ze er steeds maar weer achter dat de inhoud maar magertjes is of het aantal woorden nog tekortschiet. Commerciële scriptiebegeleiders schieten dan ook als paddenstoelen uit de grond. Recentelijk besloot een aantal predikanten het bedrijf Schrijftuurlijk te beginnen. Via Schrijftuurlijk kunnen studenten een geestelijke inhuren als scriptiebegeleider. Studenten zijn vooralsnog laaiend enthousiast.

Maarten ten Teije, student filosofie, deelt zijn ervaringen: “Ik had altijd moeite met het bereiken van het woordenaantal voor mijn papers. Via Schrijftuurlijk kreeg ik een dominee toegewezen die me heel goed hielp. Je moet gewoon net zo lang dingen herhalen totdat je genoeg woorden hebt, zei hij. Mijn woordenaantal was binnen een uur verdubbeld! Geniaal!”

Ds. A.J. de Prater (Hersteld Hervormde Gemeente Montfoort) is aangesloten bij Schrijftuurlijk: “Ik heb niet altijd evenveel tijd of inspiratie, maar de gemeente verwacht toch drie kwartier preektijd. Daardoor ontwikkel je als dominee allemaal technieken om te rekken: herhaling, iets ongerelateerds uit de actualiteit bespreken of het citeren van commentatoren. Ik vind het leuk om daarmee anderen te helpen en bovendien iets bij te verdienen.”

Het succes van de predikant-scriptiebegeleider blijft niet onopgemerkt. Naar verluidt worden momenteel veel emeritus-predikanten benaderd door headhunters en is de PKN bezig om scriptiebegeleiding uit te rollen in pioniersgemeenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *