Rody van Heijst stelt zich beschikbaar voor het lijsttrekkerschap van de SGP

Deze zomer vond er een heuse stoelendans plaats in de nationale politiek. Mark Rutte stopt, Frans Timmermans wordt lijsttrekker van nieuwe fusiepartij PvdA-GroenLinks, en bij het CDA wil niemand lijsttrekker worden. Langzaam wordt er steeds meer duidelijk, maar de hoofdvraag die de komende verkiezingen zal bepalen is nog onbeantwoord. Wie wordt de lijsttrekker van de SGP? 

Eind augustus maakt de huidige lijsttrekker van de SGP, Kees van der Staaij, bekend of hij zich opnieuw kandidaat stelt als partijleider en lijsttrekker. Maar ook als hij besluit om zich opnieuw te kandideren, is het nog lang niet zeker dat hij lijsttrekker wordt. Via een interview met de Kanaän Courant wil Rody van Heijst, voorzitter van SGP-jongeren, zijn kandidatuur aankondigen.

Wat heeft u tot dit besluit gebracht?

De laatste tijd kreeg ik steeds vaker de vraag of ik lijsttrekker van de SGP wil worden. Ik wil daar nu helderheid over geven. Die ambitie heb ik, ik voel het als een plicht om aan deze stemmen gehoor te geven.

Waarom kiest u voor de Kanaän Courant als medium om uw kandidatuur bekend te maken ?

Net als andere politici die zich kandideren voor het lijsttrekkerschap, geef ik ook een interview en kies ik daarbij een krant die veel wordt gelezen onder mijn potentiële kiezers. Eigenlijk was ik eerst van plan om naar het RD te gaan, maar daar had ik toch niet zo’n goed gevoel over. Jullie zijn een prima alternatief, ik heb altijd veel waardering gehad voor jullie waarheidsgetrouwe journalistiek. 

Waarom bent u de ideale lijsttrekker voor de SGP?

De SGP heeft het imago van een oude blanke mannen partij. Het is tijd dat deze oude blanke mannen plaatsmaken voor de jonge blanke mannen. Als ik nu lijsttrekker word, kan ik het met gemak 30 jaar blijven, daar kan Kees (van der Staaij, red) nog een puntje aan zuigen!

Bent u niet wat onervaren voor deze baan?

Nee hoor, ik heb me al heel goed voorbereid op de debatten in de Tweede Kamer door Twitterruzies met Tim Hofman.Dat ik met een Noord-Koreaanse meerderheid tot voorzitter van de SGPJ ben gekozen is natuurlijk ook niet niks.

Welke koers gaat de SGP varen als u lijsttrekker wordt?

Ik ga de confrontatie aan met de hele links-progressieve flank. Frans Timmermans, Rob Jetten, Mirjam Bikker, ik ken geen genade! Wel twijfel ik nog over een paar dingen, of ik de linker- of rechterwang moet toekeren bijvoorbeeld. En over de rol van Klaag en Omzigt in een mogelijk kabinet. 

Wat zijn de verwachtingen voor de komende verkiezingen?

Daar kan ik nu nog weinig over zeggen, er zijn natuurlijk een heleboel variabelen, maar wie weet, als het lekker koud is en regent, en er is Champions League op TV, dan kunnen we misschien wel 4 zetels halen! Besef je eens wat voor heilstaat Nederland dan zal worden. 

3 reacties

  1. En dat durf Tom de Nooijer allemaal te doen en te zeggen zonder God. Of beter geformuleerd hij doet dit allemaal zonder Gods toestemming. Als dit tenminste Tom de Nooijer zelf is. De kring der spotters wordt alleen maar verder uitgebreid met de CVO en Gods ware volk komt alleen maar verder in de verdrukking door al die valschristelijke schijnbewegingen. Alles wat zich presenteert als christelijk maar niet van Christus is, is allemaal onder de vloek en een vloekende vloek. Inclusief dit platform van ongerechtigheid. Laat alles wat zich een christelijk beweging noemt eerst maar eens bij God de toestemming krijgen. Zelfs Bileam vroeg God om Gods toestemming en inspraak. Maar dat station is dit platform met een kananitische reuzensprong gepasseerd. Ze zweven door de hemel tot dat ze met de alles verpletterende doodsklap van de toorn van het Lam wegzinken in de eeuwige verdoemenis. De anonieme kanaäns clowns hebben het rood van het bloed der heiligen om hun lippen gesmeerd en slaan met duivels plezier hun krauwels in het lichaam van Christus om zichzelf daarmee vervullen.

  2. Heilstaat, heilstaat??? De SGP is verworden tot een clubje linkse klimaat activisten die klakkeloos napraten wat de overheid en de MSM zeggen. Nee mensen stem CVO (Jaja wij gaan ook landelijk!) dan komt het goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *