´Refolutie´ slaat aan bij Amsterdamse psychologiestudentes

U verwacht het wellicht niet, maar onder een groep Amsterdamse psychologiestudentes is een heuse ‘refolutie’ gaande. Na een college vergelijkende psychologie raakten zij geïnspireerd door de mindset en lifestyle van de welbekende groep bevindelijk gereformeerden. 

Tweedejaarsstudent Charlotte is enthousiast: “Ik heb een totaal nieuwe blik op het leven gekregen, en dat op m’n eenentwintigste! Het concept ‘refo’ kende ik tot voor kort niet eens, maar het biedt zoveel verlichting voor ons als vrouwen; niet te veel aandacht besteden aan uiterlijk vertoon, dat is pas feminisme!” Medestudente Maartje valt haar bij: “Je zorgen maken over de dag van morgen, dat is zó 2021! De ‘refo’s’ hebben helemaal gelijk: je moet leven in het hier en nu, prachtig vind ik dat. Ik zou wel echt tegen ze willen zeggen: speak up, where are you hiding? Like, ik had nog nooit van ze gehoord.” De 24-jarige Zoë is ook positief: ‘Door de televisie weg te doen heb ik ook geen last meer van negatieve sferen in huis en orgelmuziek blijkt bijzonder rustgevend tijdens mijn meditaties.’

Om de nieuw opgedane ideeën verder te praktiseren, hebben de studentes de studiekring ‘Reformed Psychology’ opgericht. Zij zijn nog op zoek naar enkele sprekers.  

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *