RD gaat knokploeg inzetten om ook het lezen van papieren krant op zondag te voorkomen

Het Reformatorisch Dagblad (RD) gaat een knokploeg inzetten om ook het lezen van de papieren krant op zondag te voorkomen. Dat liet een anonieme bron onlangs weten aan de Kanaän Courant.

Volgens onze bron is de hoofdredactie van het RD tot dit besluit gekomen, omdat enkel het verhinderen van zondagse toegang tot de online nieuwsartikelen niet langer voldoende effect sorteert. Steeds vaker blijkt dat RD-lezers de duizend artikelen over 250 jaar 1773 gewoon op zondag willen lezen! In een interne brandbrief staat: “Als hoofdredactie zijn wij van mening dat wij een roeping hebben om heidense leespraktijken op zondag te voorkomen. Onze lezers zijn klaarblijkelijk niet meer in staat om zelfstandig tot een weloverwogen standpunt omtrent het lezen van de krant op zondag te komen.”

RD-knokploeg ‘Simson’, speciaal opgericht ter bevordering van principiële leesonthouding, moet daar verandering in brengen. De knokploeg krijgt speciale bevoegdheden om hardnekkige zondagslezers tot inkeer te brengen. Zo mag de groep het huis van een recidivist betreden, om vervolgens in een cirkel om de zondagslezer heen te gaan staan. Bij verzet is geweld niet uitgesloten. Knokploeg Simson zal dan monotoon de volgende woorden herhaaldelijk uitspreken:

“Vandaag is het zondag. Een wekelijkse rustdag, als opdracht en geschenk. Morgen brengen wij u graag weer op de hoogte van de dagelijkse gebeurtenissen, voorzien van achtergronden, commentaar en opiniërende artikelen. Zoals u dat van ons gewend bent.”

Wanneer de gedaagde bovenstaande zinnen zonder fouten of haperingen weet te reproduceren, zal hij/zij gedwongen worden om die middag of avond openbare schuldbelijdenis te doen. Knokploegleider O.P. de Vuijst verklaart: “Wij beseffen dat openbare schuldbelijdenis in de kerk normaal gesproken alleen gebruikelijk is voor de zichtbaar seksuele zonden van jonge ongehuwde stellen, maar de mantel der liefde heeft dit jaar al wel weer genoeg bedekt. Immers, wie zijn lezer liefheeft, kastijdt hem.”

De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) is niet blij met de ontwikkeling rondom de refolutionaire knokploeg Simson. Een woordvoerder geeft aan: “Wij waren al langer bang voor radicalisering en extremisme bij het RD.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *