Radio Maria zoekt vroomste Maria van Nederland

Radio Maria, het katholieke radiostation van Nederland, is op zoek naar de vroomste Maria van Nederland. Bestuursvoorzitter Ger Zimmermann maakte in het ochtendprogramma ‘Goedemorgen Radio Maria’ de genomineerden bekend.

Zimmermann: “Door een toenemend oecumenisch besef in onze achterban zien we dat steeds meer luisteraars van radio Maria ook andere stations weten te vinden en daar blijven hangen. Met deze verkiezing willen we aandacht vragen voor het belang van een vroom en deugdzaam leven. Daarbij hopen we natuurlijk dat we hiermee het bereik van ons station kunnen vergroten.”

De afgelopen weken konden luisteraars hun “vroomste Maria van Nederland” nomineren via de website van het katholieke radiostation. Uit de inzendingen zijn vijf Maria’s geselecteerd, waaronder drie maagden en twee deugdelijke huisvrouwen.

Maria Goedvree uit Vroomshoop is vereerd met haar verkiezing, maar ziet met gemengde gevoelens uit naar de prijsuitreiking. “Ik voel me mede door mijn verkiezing extra geroepen om een vroom leven te leiden en daarin een voorbeeld te zijn voor anderen. Alleen… de tweede prijs laat ik liever aan me voorbij gaan, dat is een meet and greet met theoloog Arnold Huijgen. Ik op de foto met een protestantse ketter? Absit (Latijn voor ‘dat zij verre’, red.)! Die man is nog getrouwd ook!” Ze wordt enthousiaster van de eerste prijs, een persoonlijke serenade door katholiek radiopresentator en singer-songwriter Lars Gerfen. De winnaar van de derde prijs komt een jaar lang in aanmerking voor gratis Maria-koekjes van Verkade.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *