Pthu haalt banden aan met theologische school GerGem: “Zij weten hoe je met kleine groepen studenten moet omgaan.”

De Protestantse Theologische Universiteit verkeert momenteel in roerige tijden. Onlangs werd  bekend dat Maarten Wisse vertrekt als rector. Zowel professor Wisse als de pthu wilde tegenover de Kanaän Courant niet ingaan op deze stap. Ook berichtte het ND dat er dit jaar maar één nieuwe bachelor student aan de pthu is begonnen. Ook rondom de verhuizing naar Utrecht is veel te doen. De toekomst lijkt er dus niet heel rooskleurig uit te zien. Wel wist de vertegenwoordiger van de pthu te melden dat er gesprekken plaatsvinden met de theologische school van de Gereformeerde Gemeenten.

“Zij zijn al jaren expert op het gebied van kleine studentenaanwas.”, aldus de woordvoerder van de pthu. Wat deze gesprekken gaan opleveren weten beide partijen nog niet helemaal. Wel hoopt men vanuit de pthu gebruik te kunnen maken van de expertise die er op de theologische school is. “Daarbij moet je denken aan het vormgeven van colleges voor één of twee studenten. Ook hopen we veel te leren over het financieren van zo’n kleinschalige opleiding.”

Vanuit de GerGem is men ook erg enthousiast over deze ontwikkelingen. Wij spraken de hoofddocent van de theologische school. “Dit zien wij als een erg mooie ontwikkeling. Binnen de opleiding van de pthu bevinden zich veel afgedwaalde GerGem leden, daar kunnen we zo toch onze invloed op uitoefenen.”, aldus de predikant. Ook wordt er nog nagedacht over een eventuele gedeelde leerstoel aan de pthu. “Wij merken dat steeds meer van onze predikanten hun academische vleugels willen uitslaan. Dat zou op deze manier gefaciliteerd kunnen worden.” Welke rol Maarten Wisse in deze samenwerking krijgt is nog niet bekend. Volgens de voorman van de theologische school is hij altijd welkom op het oude nest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *