Progressieve GKv’ers vragen zich af: ‘waar blijft onze Kuitert?’

Het rommelt binnen de GKv, zo melden doorgaans betrouwbare bronnen. De afgelopen jaren is er hard gewerkt om het imago van de GKv te veranderen. Maar voor sommige hardliners gaat het niet snel genoeg. ‘Waar blijft onze Kuitert?’, zo klinkt de gefrustreerde roep.

De veranderingen binnen de GKv zijn niet te houden. Een veranderde omgang met seksualiteit, vrouwen op de kansel, afvalligen als voorganger: parallellen met haar synodaal-gereformeerde voorgangers zijn er te over. Toch blijven veel GKv’ers met jaloezie naar de synodalen kijken. “Hoe kan het dat zij allang een Kuitert hadden, en onze theologen nog steeds publiekelijk zwijgen?’, aldus een gefrustreerd synodelid, die alleen op basis van anonimiteit met onze verslaggever wil spreken.

De DGK en GKN wachten met spanning af wat er gebeurt. ‘Ze stappen nu al met duizenden over, maar na een vrijgemaakte Kuitert met tienduizenden!’, aldus de watertandende synodespresides.

Eén reactie

  1. Wijlen mijn (synodale) vader zei tegen mij toen ik een jaar of vijftien was: “Let maar op Teun. De Vrijgemaakten komen dertig jaar achter ons aan”. Zo te lezen had hij een vooruitziende blik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *