Pinksterkerken oneens met ontknoping Wie is de Mol: “Het was Dieleman, honderd procent”

Miljoenen mensen zaten gekluisterd voor de kijkbuis om antwoord te krijgen op de vraag: Wie is de Mol? Nu het stof is neergedaald, zijn de Pinksterkerken de enigen die de uitslag niet respecteren. “Ondanks het overdonderende bewijs blijven wij van mening: het was Jaap Dieleman, honderd procent.”

Hoewel antivax-evangelist Dieleman niet meedeed aan het amusementsprogramma, is hij voor de overkoepelende organisatie van pinkstergemeenten de enige juiste keuze. “Met zijn acties en flyers saboteert hij de geloofwaardigheid van de christelijke boodschap. Zo krijgen we onze pot en kerken niet vol.”

Eerder wezen de pinkstergemeenten al op de mollenacties van Dieleman. “Hij verdraait profetieën, doet aan ongefundeerde exegese en promoot complottheorieën om de aandacht af te leiden van het enige duidelijke complot: de zelfpromotie van Dieleman. Dat de programmamakers van Wie is de Mol? dit niet inzien is een raadsel.” De overkoepelende organisaties beraden zich nog op juridische stappen om alsnog Dieleman uit te roepen tot de Mol. “We hebben in elk geval al een groot draagvlak om hem uit te roepen tot winnaar van Wie is de Draak?”

De publieke omroep laat weten niet geïnteresseerd te zijn in dit tv-format.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *