Pauze bij Geloofstoerusting valt tegen: “Iedereen is het met ons eens”

 Arie-Jan Pater (37) en Harm-Geert van Belzen (29) zijn er tijdens een onderling gesprek in de pauze van een Geloofstoerustingsavond achter gekomen dat ze het met iedereen eens waren. De beide heren waren getipt door mensen uit hun omgeving om eens een avond van Geloofstoerusting te bezoeken, wegens aanhoudende kritiek van hun zijde op de prediking in hun thuisgemeente. Een verslaggever zocht de mannen in de pauze op om te polsen of er nog dingen zijn opgevallen. 

“Mooi hè, hoe hij de uitverkiezing belichtte”, merkt Harm-Geert op. “Ja”, zegt Arie-Jan, “het aanbod van genade kwam daardoor extra goed naar voren”. “Er was geen sprake van een evangelie met kleine lettertjes”, vervolgt Harm-Geert. “Inderdaad, het is helder en evenwichtig”, bevestigt Arie-Jan. Enkele mensen die in hun groepje staan, knikken instemmend. Voor de rest wordt er gezwegen en thee gedronken.

Tijdens de pauze is er gelegenheid om vragen in te dienen. “Heeft iemand een vraag?”, Arie-Jan kijkt vragend rond. De meesten schudden van nee. Iemand suggereert iets te vragen over de Gereformeerde Gezindte. “Heeft iemand nog een concreet voorbeeld van afgelopen zondag?” ”Harm-Geert begint verveeld met zijn nagels te spelen. Na afloop blijkt dat hij er voorlopig weer tegenaan kan.

“Zondagmorgen ga ik weer eens koffiedrinken na de ochtenddienst van onze eigen gemeente. Hier is het lastiger om over zulke dingen te praten, omdat je allemaal gelijkgestemden ontmoet”, laat Harm-Geert weten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *