Paus schort kruistocht op. “In Irak valt nu niets te halen”

Veel cultuurchristenen hopen erop, extreemrechts hint erop, maar paus Franciscus moet hen allen teleurstellen: voorlopig komt er geen nieuwe kruistocht naar Irak. Op zijn spionagemissie door dit land der mohammedanen concludeerde de paus dat er te weinig valt te halen.

In een uitgelekte memo vanuit het Vaticaan staat dat “we niet met goed fatsoen een oorlog kunnen uitvechten in Baghdad en omstreken”. De redenen die worden aangevoerd stemmen niet vrolijk. Het land kan niet verder worden verwoest, er zijn geen schatten om te plunderen en als ooit tussen de Eufraat en de Tygris het paradijs lag dan is er nu te weinig van over. Er is geen heilig land om te veroveren. Bovendien meent de paus dat een kruistocht weleens compleet genegeerd kan worden door alle legers in Irak die te druk zijn met elkaar uitmoorden. “In dit land geloven ze niet eens meer in een Heilige Oorlog”, constateert paus Franciscus verbaasd. 

In Nederland heeft Baudet smalend gereageerd op de uitgelekte memo. “Na de SGP blijkt nu ook de paus te slap om een kruistocht te beginnen”, aldus de leider van Forum voor Democratie. “We kunnen altijd Irak preventief aanvallen om de islamisering van de boreale wereld tegen te gaan. Dus ik zeg: kom op, kruisridders!” Op internetfora van extreemrechtse milities wordt de oproep van Baudet niet met veel enthousiasme ontvangen. De vrees bestaat dat de mohammedanen – gehard door vele jaren strijd in eigen land – niet onder de indruk zullen zijn van toetsenbordridders met een bivakmuts op. @CrusadeIsMyHobby424 verwoordt de prioriteiten van de milities als volgt: “Als we moeten kiezen tussen Irak verwoesten of de democratie in eigen land ten gronde richten, dan zeg ik: eigen volk eerst.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *