Ouderling Van Laar uit Nunspeet wint Hellenbroekbeker voor beste catecheet van het seizoen

Ouderling B. van Laar uit Nunspeet is uitgeroepen tot beste catecheet van het seizoen 2020-2021. Samen met ouderling Wilbrink uit Beekbergen en ouderling Cornet uit Werkendam was Van Laar door de leerlingen voorgedragen voor de prestigieuze prijs in kerkelijk Nederland. De jonge ouderling Keurhorst uit Veenendaal krijgt de Timotheüstroffee voor het beste talent.

De verkiezing wordt jaarlijks georganiseerd door de Kanaän Courant in samenwerking met de kerkredactie van het Reformatorisch Dagblad, het Deputaatschap Kerkelijke Eenheid van de Gereformeerde Gemeenten en het Deputaatschap Eenheid van de Christelijk Gereformeerde Kerk. Zij is vorig jaar in het leven geroepen om het imago van de leermeesters te verbeteren en de onderlinge eenheid binnen de verschillende kerken te bevorderen. De Gereformeerde Gemeenten in Nederland en de Gereformeerde Kerk Vrijgemaakt doen niet mee. Zij hebben respectievelijk hun eigen Steenblokbokaal en Klaas Schilderprijs.

De vakjury, bestaande uit kerkjournalist Klaas van der Zwaag, deputaten ds. J.J. van Eckeveld  (GG) en ds. A.C. Uitslag (CGK) hebben de motivaties gewogen die de leerlingen hadden ingediend. Journalist Van der Zwaag gaf aan het uiteindelijke keuze voor de beste catecheet nog best lastig was: “Er waren ontzettend veel inzendingen. Uiteindelijk hebben we toch unaniem mogen kiezen voor ouderling van Laar.” Hij werd door zijn leerlingen geroemd om zijn vaste structuur in de lessen. “Als je bij hem op de derde plek links gaat zitten weet je gewoon zeker dat je de derde vraag krijgt,” lichtte de 15-jarige Gerard toe. Daniël (14) vult aan: “Wanneer je aan het begin van de les een vraag stelt, kan ouderling Van Laar daar zijn hele les aan wijden. Dan komt hij vaak zelfs niet toe aan het overhoren van de vragen.”

De zogenoemde Hellenbroekbeker wordt op een later moment door RD-kerkredacteur en tevens winnaar van vorig seizoen, Geerten Moerkerken (zoon van. red.) uitgereikt.

2 reacties

  1. Dat klinkt alsof u een waardevolle toevoeging aan de redactie zou kunnen zijn, om zo het gehalte van de grappen wat op te krikken.

  2. Hallo; nav het artikel over o.a. jullie
    site (van 8 mei)ben ik maar eens gaan kijken naar de site. Het zgn. gehalte van de “grappen” valt me tegen. Het zijn net zulke grappen als men schrijft in een ” wist-u-dat” rubriek van een feest gids of kinderkrant.
    Jammer..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *