Opwekking publiceert cijfers Pinksterconferentie: Vrijwilligers sanitair al jaren stabiel

Afgelopen weekend organiseerde Stichting Opwekking alweer de 50e editie van de Pinksterconferentie. Helaas moest ook deze jubileumeditie online plaatsvinden. Net als de vorige editie waren vele dingen anders. Zo waren de tenten dit jaar online en werden de samenkomsten naar het Farsi vertaald. Toch was niet alles anders. Net als andere jaren was het aantal mensen dat zich vrijwillig aanmeldt als medewerker sanitair stabiel laag. Kanaän Courant sprak met een van de organisatoren over de cijfers.

“Om een conferentie als deze betaalbaar te houden, is de inzet van de honderden vrijwilligers cruciaal. Om het extra aantrekkelijk te maken krijgen mensen die medewerker zijn korting op hun verblijf. Het blijven tenslotte Nederlanders.” Hoewel sommige taken opvallend populair zijn, zoals medewerker muntverkoop of barista in de Spiegeltent, loopt het niet overal storm. Vooral de oproepjes voor medewerker sanitair blijven vaak onbeantwoord. “Er zitten gelukkig ook voordelen aan de online conferentie.” De enige persoon die zich al maanden van tevoren vrijwillig aanmeldde om het sanitair schoon te maken was, net als afgelopen jaren, Gert (56) uit Epe. “Gert grijpt elke mogelijkheid aan om te dienen in het Koninkrijk.” Omdat de organisatoren een groot geloof hebben, doen ze alvast een oproepje aan onze lezers. “Je kunt je nu al aanmelden voor volgend jaar.”

Een andere opvallende trend is de daling van het aantal wonderen dat op de Pinksterconferentie wordt gemeld. Doorgaans was het al een wonder dat niemand gewond is geraakt bij zoveel geestdrift, maar de organisatie telt dit niet meer mee. Het grootste wonder gebeurt nog steeds in de tent van de gebedsgenezers: daar geloven mensen nog steeds in gebedsgenezers. Als volgend jaar iemand anders dan Gert uit Epe zich aanmeldt als vrijwilliger voor het sanitair zal dit de wondercijfers weer wat omhoog krikken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *