Opwekking introduceert de moshpit en mirre-tent

Opwekking introduceert dit jaar een moshpit, zo hebben de organisatoren besloten. “Afgelopen jaren hebben de mensen al lang genoeg thuis gezeten. “We willen opwekking 2023 in het teken zetten van het ‘zweet des aanschijns’”, aldus een van de organisatoren. 

In de experimentele tent kan je je gebrek aan dromen en visioenen aanvullen met DIY-hallucinaties door flink mirre te snuiven. Mirthe Mirretak, de toevallig zogenaamde verzinster van de mirre-tent:  “We zijn deze tent begonnen omdat Opwekking veel refo’s aantrekt. Die zitten meestal alleen maar in de kerk, dus de hygiëne is vaak niet afdoende als dat volk in beweging komt; een lekker geurtje was dus wel op z’n plaats. De hallucinaties waren in eerste instantie een neveneffect.”De rest van de dag kijk je niet meer zo helder uit je ogen, maar het is wel echt een eye-opener dat je er met aardse middelen niet komt.”

Dominee de Drang, aanhanger van de nieuwe hermeneutiek, ziet de moshpit wel zitten. Ds. Drang: “Moshpit zal wel etymologisch herleidbaar zijn van Moshe, wat Mozes betekent in het Hebreeuws. Ik weet niet precies wat zo’n moshpit is, maar ik heb er wel zin in. Wie weet, misschien vinden we wel een nieuwe interpretatie van de Tien Geboden terwijl we wild in het rond springen!”

Met de toevoeging van de moshpit en de Mirre-tent lijkt Opwekking 2023 een bijzonder avontuurlijke en experimentele draai te krijgen. Of deze nieuwe elementen de gewenste spirituele opwekking zullen brengen of juist voor meer verwarring zullen zorgen, valt nog te bezien. Een ding is zeker: Opwekking zal dit jaar niet snel worden vergeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *