Opschorting BSA: fors meer studenten verwacht op theologische school GG

Door de opschorting van het bindend studieadvies worden er fors meer studenten verwacht op de theologische school van de Gereformeerde Gemeenten. Dat maakte de voorzitter, ds. Schreuder, bekend. Ds. Schreuder verwacht een groei van ruim 900% ten opzichte van eerdere jaren.

De Gereformeerde Gemeenten staan erom bekend een streng deurbeleid te hebben. Waar de meeste hogescholen en universiteiten pas na het einde van het eerste jaar beruchte BSA, toekennen, doet het curatorium van de GG dit al voor het begin van het eerste jaar. Dit jaar werd besloten dat het BSA op hogescholen en universiteiten werd opgeschort om zo studenten lucht te geven.

Door de coronacrisis konden de curatoriumzittingen niet doorgaan. Daarom is besloten elke kandidaat maar toe te laten. “Normaal gesproken gaan we eerst in gesprek met de kandidaten, ten einde zekerheid omtrent hun roeping en bekering te krijgen” legt Schreuder desgevraagd uit. “Afgelopen jaar hebben we echter geleerd dat we als kerk de overheid moeten gehoorzamen.”

Bijkomend voordeel bleek dat de School nu waarschijnlijk ook zal voldoen aan het vrouwenquotum van de nieuwe regering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *