Open Doors USA splitst zich af: “Make Advocating For The Prosecuted Great Again”

Na een jarenlange wereldwijde samenwerking splitst Open Doors USA zich af. Onder leiding van David Curry gaat de organisatie voor steun aan vervolgde christenen door onder de naam ‘Global Christian Relief’. De Kanaän Courant onderzocht de beweegredenen achter deze pijnlijke breuk. 

“Een lange tijd heb ik mij selfless ingezet voor vervolgde christenen die niet eens de luxe hebben om elkaar de tent uit te vechten”, zegt David Curry, CEO van Global Christian Relief, desgevraagd. “Maar u zult begrijpen: het ego wil ook wat. De apostelen vertelden ons dat Global Christian Relief de meeste moet zijn. Of zoals wij hier zeggen: Make Advocating For The Prosecuted Great Again (MAFTPGA2023).”

Volgens Curry zal het niet lang meer duren voordat vervolgde christenen zullen aangeven liever Bijbels te ontvangen van Global Christian Relief dan van Open Doors. Curry: “Stel je voor dat je christen bent in een land waar je christenzijn al tot het minimale beperkt wordt? Dan wil je toch niet óók nog eens geholpen worden door een kleine organisatie?”

Betrokkenen aan de andere kant van de afsplitsing van Open Doors USA hebben minder woorden nodig om de breuk te duiden. Een anonieme medewerker vertelt: “Het is bij Open Doors net zoals bij patat. Sommige mensen walgen van Curry.”

Of vergelijkbare organisaties het voorbeeld van Open Doors USA op gaan volgen is nog niet geheel duidelijk. SDOK twijfelt, maar Friedensstimme is bijna om. Insiders voorvoelen de komst van een Russisch en een niet-Russisch Friedensstimme. In dat geval zou alleen een Russisch Friedensstimme kunnen wedijveren met Global Christian Relief.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *