Nieuw concept voor op de Green Egg: Kerkbanksnippers

Houtsnippers gemaakt van oude kerkbanken afkomstig uit gesloten kerken: je moet er maar opkomen. De bedenker is Barbecuespeciaalzaak ‘t Altaar te Bergambacht, en met dit idee willen ze deze zomer de markt veroveren. We spraken met de oprichter Bé Randwijk over deze ontwikkeling. 

“Het altaar had bij het oude Israël een bijzondere functie. De kerk is dat symbool een beetje kwijtgeraakt, maar voor de gelovige komt barbecueën er nog het dichtst bij in de buurt. We verkopen al langer houtsnippers om het vlees extra smaak te geven. Zo heb je appel- en kersenhout, maar ook snippers van oude whiskyvaten. Toen ik een aanbieding voorbij zag komen voor de oude banken van de Boezemsingelkerk, kwam ik op dit gouden idee.”

“Dat zijn gelijk ook wel onze meest prestigieuze snippers”, vervolgt Randwijk. “Zwaar eiken met een donkere hele noot van oude tinten. In de winkel zijn ze verkrijgbaar onder de namen Aartsnippers (flinke stukken, met een zware ondertoon). Daarnaast is er de 1944, gemaakt van weggegooide psalmborden, voor een verzuurde smaak. En voor de beginners hebben we nog Fusion Blend. Dat is een mix van spaanplaat, multiplex en wat verdwaald hout, vooral PKN-banken”.

De redactie nam de proef op de som en op een zonnige tweede feestdag legden we onze ribeyes samen met wat verschillende snippers op de Green Egg. Ons eindoordeel: een degelijke smaak, maar ook een lichte associatie met kauwgomresten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *