NBG verwijdert alle verwijzingen naar Mohammed uit nieuwe Bijbelvertaling

Het Nederlands Bijbel Genootschap (NBG) zal alle verwijzingen naar Mohammed verwijderen uit de nieuwste bijbelvertaling. Hiermee volgen zij het voorbeeld van Blossom Books, de uitgever van Dante’s Inferno. “Hoe je het ook wendt of keert, Mohammed in de Bijbel zal altijd wel door iemand als kwetsend worden ervaren”, legt een woordvoerder uit.

Welke teksten zullen sneuvelen is nog de vraag. Het NBG heeft een commissie in het leven geroepen om teksten over Mohammed te identificeren. Naar eigen zeggen wordt veelvuldig in brieven geopperd om het Beest uit Openbaringen maar gewoon Mohammed te noemen. “Maar het is ons niet goed bevallen om suggesties uit brieven klakkeloos over te nemen”, aldus het NBG. “Herinnert u zich nog het debacle over hoofdletters? Denkt u zich eens in wat er gebeurt als we de verkeerde profeet bombarderen tot Antichrist? We krijgen zoveel theorieën toegestuurd omtrent de identiteit van het Beest. De laatste tijd is Sigrid Kaag weer reuze populair.”

De kritiek op het besluit van het NBG is niet mals. Rechtse partijen vinden dat het genootschap zwicht voor terreur van de islam. Linkse partijen verwijten het genootschap dat het niet inclusief genoeg is en pleiten juist voor meer verwijzingen naar de profeet. Hetgeen weer tegen het zere been van de woke gemeenschap is die meent dat als de profeet van de islam wordt genoemd in de Bijbel, hun eigen helden ook opgenomen dienen te worden. Helaas worden ze het onderling niet eens wie hun eigen heiligen zijn, aangezien iedereen elk moment door de mand kan vallen wanneer eeuwenoude tweets boven water komen.

De opvallende afwezige in de hele discussie zijn de moslims zelf. “Wij hebben hier niet om gevraagd, wij hebben hier niets mee te maken”, laat de Islamitische Stichting Nederland weten. “Wij vragen ons zelfs af of onze profeet, gezegend is zijn naam, wel in de Bijbel voorkomt.” Het NBG vindt deze reactie “nodeloos kwetsend”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *