Mirjam Bikker reikt voor het eerst bokaal uit aan Epportunist van het Jaar

Mirjam Bikker reikt voor het eerst bokaal uit aan Epportunist van het Jaar. Dat maakt de fractievoorzitter van de ChristenUnie bekend aan de Kanaän Courant.

Morgenavond zal Mirjam Bikker voor het eerst een bokaal uitreiken aan de Epportunist van het Jaar. Dat maakt de fractievoorzitter van de ChristenUnie bekend aan de Kanaän Courant. De uitreiking zal plaatsvinden in samenwerking met Initiatief Epportunist van het Jaar (IEvhJ).

Bikker wil in gesprek met de Kanaän Courant nog niet onthullen wie morgenavond door haar tot Epportunist van het Jaar 2024 uitgeroepen zal worden. Wel wil Bikker benadrukken dat zij de bokaal niet namens de ChristenUnie zal uitreiken, maar namens NSC. “Wij zijn geen partij van royementen, maar van bokalen”, geeft de CU-fractievoorzitter desondanks aan.

Met terugwerkende kracht zal de erebokaal ook uitgereikt worden aan Mona Keijzer (Epportunist van het Jaar 2023), het Christen-Democratisch Appèl (Epportunist van het Jaar 2010-2022), Cornelis Steenblok (Epportunist van het Jaar 1953), Gerrit Hendrik Kersten (Epportunist van het Jaar 1941) en Willem Bilderdijk (Epportunist van het Jaar 1806). 

“Het is bewonderenswaardig om te zien hoe bovengenoemde Epportunisten stuk voor stuk hun principes aan de kant zetten om hun eigen positie te verstevigen, kabinetsposten te bemachtigen, zichzelf voor gek te zetten als BBB-premierskandidaat, status te vergaren of GerGem-schooltjes te behouden”, stelt dr. K. Oester-Wrok, voorzitter van de IEvhJ-jury. 

Oester-Wrok geeft desgevraagd aan af en toe wel te kunnen lachen om de hilarische inconsistenties van genomineerden. “Het ene moment ben je bij wijze van spreken tegen gedoogsteun aan de PVV en het volgende moment word je minister in een PVV-kabinet. Als IEvhJ beseften wij dat een dergelijke fluïditeit van standpunten een titel verdient. Bovendien zouden de genomineerden zichzelf in het zonnetje zetten als wij het niet zouden doen”, aldus Oester-Wrok.

De bokaaluitreiking is morgenavond vanaf 20:00 te volgen via de livestream van de Kanaän Courant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *