Meisje (16) mag geen broek aan, maar wel elke vrijdag comazuipen

In grote gezinnen valt er genoeg op te voeden. Na verontruste lezersvragen van bezorgde (oud)vaders en moeders komt de Kanaän Courant haar trouwe achterban tegemoet. In de nieuwe opvoedrubriek ‘Door ijdelheen omsingeld’ komt ons soort ouders aan het woord.

Lianne Verschoor (16) uit Oldebroek mag van haar ouders geen broek aan, maar zichzelf wel elke vrijdag en zaterdag het lazarus drinken. Haar vader Henk-Jan Verschoor (41) licht toe: “Tot ons grote verdriet stuitte mijn vrouw verleden jaar op een verstopte mom jeans in de kast van onze dochter. Na hier met onze dochter stevig over doorgesproken te hebben, deden wij haar een voorstel. Als Lianne tot haar 21e geen broeken draagt, krijgt zij elke vrijdag én zaterdag met haar vrienden vrij spel in de keet op ons erf.” Een methode die wordt aangeraden aan elke reformatorische ouder, want sinds het gedane voorstel hebben vader en moeder Verschoor Lianne nooit meer over broeken gehoord. Verschoor: “Als het om alcohol gaat, zeg ik altijd: liever compleet van de wereld, dan in de wereld!”

Over mogelijk letsel door het overmatige alcoholgebruik van hun minderjarige dochter maakt vader Verschoor zich geen zorgen. “Een beetje hersenschade is nodig om dit systeem in stand te houden”, aldus vader Verschoor. Hij vervolgt: “Wat in de keet gebeurt, blijft in de keet, dat is de afspraak. Zolang Lianne maar een rokje draagt en voor de zondag thuis is.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *