Martin (44) vindt christelijke subcultuur veroordelend en veroordeelt die daarom 

Martin Veenen (44) uit Amersfoort vindt het ronduit verschrikkelijk dat een andere christelijke subcultuur dan de zijne zo veroordelend is. Hoewel de Amersfoorter aan de Kanaän Courant niet uit de doeken wil doen om welke christelijke subcultuur het gaat, wil hij wel van dit illustere platform gebruikmaken om ruchtbaarheid te geven aan zijn ongerief.

Veenen: “Ik ga niet zeggen om welke christelijke subcultuur het gaat, maar ik vind gewoon dat ze binnen die cultuur te veel op een vroom uiterlijk gericht zijn. Binnen mijn eigen kerk zijn we helemaal niet op uiterlijk gericht. Dat kun je ook wel aan mij zien, denk ik.”

“Weet je wat het ook is”, vervolgt Veenen. “Ze kunnen binnen die kringen zo uit de hoogte doen. Zo veroordelend; alsof ze beter zijn. Dat zou ik zelf nooit zo doen. Zo kun je ook gewoon niet zijn. Dat ze dat daar in de regio niet inzien, zeg! Echt belachelijk.”

Veenen wil liever niet openbaar maken van welke kerk hij zelf lid is. Wel laat hij graag aan de Kanaän Courant weten dat hij het Nederlands Dagblad leest, dat er in zijn kerk tenminste wel wordt nagedacht en dat hij wakkerder is dan ooit. “Of zoals wij in onze kerk graag zeggen: wakkerder dan ooit, opgewekter dan anderen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *