Mag je kijken naar Bijbels Beraad M/V?

De perikelen rondom Bijbels Beraad MV zullen weinig christenen ontgaan zijn. Na hun zoveelste geuite opinie rijst de vraag op: ‘Mag ik naar de artikelen van Bijbels Beraad MV kijken?’ en ‘Kun je dat maken ten opzichte van de vele slachtoffers die deze organisatie maakt?’ Om die vragen beantwoord te krijgen, ging de Kanaän Courant de straat op.

De meeste geïnterviewden zijn het er over eens dat kijken naar Bijbels Beraad M/V eigenlijk niet moet kunnen, maar de verleiding is voor veel mensen toch niet te weerstaan.  Softwareontwikkelaar Herman (34 jaar) verwoordt het als volgt: “Elke keer als het Bijbels Beraad MV weer van zich laat horen kan ik het niet laten om toch met rode oortjes te kijken.”

Veel respondenten merken op dat het in deze tijd moeilijk is om Bijbels Beraad M/V helemaal te boycotten. Julia (student, 22 jaar): “Ik probeer me ervan te weerhouden om te kijken, maar het is moeilijk te vermijden. Het gaat er steeds over in gesprekken met mijn vrienden. Vaak kan ik het niet laten om toch even de samenvatting te kijken.’’

Bij automonteur Andy (44 jaar) is de lol er in ieder geval wel vanaf: ‘’Ik kijk er wel eens naar, maar ik probeer het niet te volgen. Ik doe dit jaar in ieder geval niet mee aan het oudvadervoorspelpouletje.’’

Laurens (57 jaar, investeerder en opinieamaker) vindt het daarentegen vooral vreemd dat Bijbels Beraad M/V in een kwaad daglicht wordt gesteld: “Is het niet belangrijk om retorische te vragen te stellen over culturele ontwikkelingen waar je onderbuik niet blij van wordt? Wat als we niet meer ongenuanceerd kritisch kunnen zijn op ideologieën die ons worden opgelegd? Juist wanneer anderen met beter onderbouwde, meer genuanceerde standpunten komen, is het belangrijk om dit te blijven aanwakkeren. Of ben je liever wereldgelijkvormig in plaats van je kop boven het maaiveld uit te steken om op te komen voor wat je heilig is? Toch? Ja?”

Muziekleraar Laura (33 jaar) heeft een manier gevonden om zonder gewetensbezwaren naar Bijbels Beraad M/V te kijken: “Ja ik kijk wel, niemand is ermee geholpen als ik niet kijk. Die paar clicks maakt ook niet uit. Maar om een statement te maken kijk ik wel met een One Love-band’. Zo ben ik toch solidair en heb ik geen schuldgevoel”

Kijk jij naar artikelen van Bijbel Beraad m/v? En waarom wel of niet? Reageer in de comments!

Dit is een ingezonden artikel. Ook inzenden? Mail naar [email protected]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *