Maarten (46) valt van geloof na schokkende onthulling op Twitter

Jarenlang was hij actief in een reformatorische gemeente. Maarten was onder andere kerkrentmeester en diaken. Naar eigen zeggen was het geloof “alles voor hem”. Maar wat niemand aan zag komen, gebeurde. Twee maanden geleden viel Maarten van zijn geloof. Een tweet vervuld van keiharde waarheid deed zijn gelovige bubbel uiteenspatten. 

“Het was op een vrijdag, ik zat rustig wat te scrollen op Twitter,” vertelt hij, gezeten naast een inmiddels vrijwel lege boekenkast. “Ik zag een bericht van het AD over onze Kees (van der Staaij, SGP, red). Het was altijd mijn partij geweest: politiek bij een open Bijbel.” Toen viel zijn oog op een reactie van @Henkie745674. Die wees erop dat de Bijbel maar een “Sprookjes boek was geschreven door witte manne om vrouwen onder te drukken” (sic). Maarten: “Dit had ik mij nooit gerealiseerd! Ik dacht dat het het Woord van God was! Maar daar vertelde @Henkie745674 heel iets anders over.” Eerst was Maarten onthutst en wilde hij de gedachte wegdrukken, maar na verloop van tijd ging dat niet meer. “Ik realiseerde me dat je zelf moet nadenken. Religie maakt dat onmogelijk, want dat gaat over dogma’s,” zo ontdekte hij na “uren onderzoek” op YouTube.  “Wist je trouwens dat de Bijbel zegt dat de aarde plat is en dat konijnen herkauwers zijn? Haha, zo dom”. 

Maarten wil zijn ontdekking niet voor zichzelf houden. “Je moet zelf nadenken,” geeft hij de lezers van deze krant mee, “want het is echt heel dom als je denkt dat er een oude man op een wolk zit daarboven, haha.” 

Toch is Maarten niet alleen maar negatief over zijn religieuze verleden. “Bepaalde dingen zijn wel mooi, zoals dat je respect moet hebben voor elkaar. Maar daar heb ik geen Bijbel voor nodig, hoor. Daar heb ik Twitter voor.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *