M. Klaassen en C.P. de Boer ridders in de orde van de schepping: “een milde lintjesregen”

Dit jaar viel die eer onder andere te beurt aan de predikanten M. Klaassen en C.P. de Boer. Zij werden ridders in de orde van de schepping, een decoratie die dit jaar voor het eerst wordt uitgereikt.

Klaassen kwam op het gemeentehuis terecht in de veronderstelling dat hij geïnterviewd zou worden door Cvandaag. Na aanvankelijke teleurstelling over het ontbreken van een journalist, toonde de voorganger en publicist zich tevreden met de onderscheiding: “Het marginaliseren van minderheden is belangrijk werk, en ik doe het graag, maar toch mooi als je er een stukje waardering voor terugkrijgt.”

Ook De Boer, door zijn zoon in de auto gelokt onder het voorwendsel om samen lekker te gaan scheuren, voelde zich gesterkt door de attentie. “Een milde lintjesregen, dat is het. En eentje waar voorlopig geen regenboog doorheen komt”, aldus de gedecoreerde geestelijke.

Wie de orde van de schepping ingesteld heeft, is vooralsnog een mysterie. Wel is duidelijk dat er vergaande conclusies uit getrokken mogen worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *